-    Gratulálok a fix24.hu oldalhoz, remek ötlet! De kíváncsi vagyok, hogy miből finanszírozzák? Azt látom, hogy nekem, aki megrendeli az építőipari szolgáltatást, nem kell fizetnem, de az nem világos, hogy a vállalkozók fizetnek?

-    A fix24.hu egy online szolgáltatókereső piactér. Az ügyfelek, akik a szolgáltatásokat, szolgáltatókat keresik a feladataik megoldásához, teljesen ingyenesen adhatják fel ajánlatkéréseiket. A szolgáltatók ugyancsak ingyenesen regisztrálhatnak, ingyenesen kapnak egy saját honlapot, és ugyancsak ingyenesen tekinthetik meg a felkínált munkákat. Nekik csak abban az esetben válik fizetőssé a rendszer, ha valamelyik ajánlatkérés megtetszik nekik és fel szeretnék venni a kapcsolatot az ajánlatkérővel. Ebben az esetben egy pár száz forintos összegért megkapják az elérhetőséget, és máris felvehetik a kapcsolatot az ügyféllel.

-    Kinek ajánlja, kinek a leghasznosabb az oldal?

-    Elsősorban azoknak, akik nem, vagy nagyon nehezen találnak szakembert feladataik megoldására, hiszen ezen a portálon néhány gombnyomással a környezetükben élő szakemberek százait találhatják meg és kérhetnek tőlük ajánlatot. De említhetném a szolgáltatók szempontjait is: Nekik is jelentősen egyszerűbbé válik az életük, hiszen aki az oldalunkon keres munkát, az megspórolja az utánajárást, nem kell reklámra költenie. Mi közvetlenül eljuttatjuk az ügyfélhez és levesszük az utánajárás terhét a válláról.

-    Mit tapasztal, melyik szakterületen a legnagyobb a hiány?

-    Ez időszaktól és területtől is függ. Budapesten és a nagyvárosok környékén jellemzően több a szakember és könnyebben tudjuk őket az ügyfelekkel összekapcsolni, vidéken ez kicsit nehezebb. Időben is differenciált a kereslet. Nyáron szinte lehetetlen légkondicionáló szerelőt találni, de azért a fix24.hu rendszerében mindig akad ráérő.

-    Általában mennyire fedi le egymást a kereslet és a kínálat?

-    Az ügyfeleink közel 80%-nak ki tudjuk elégíteni az igényét, tehát találnak szakembert. A szakemberek részéről pedig a legkeresettebb építőipari szakmában szerintem nincs senki, aki naponta ne kapna 3-4 ajánlatkérést.


-      Hogyan lehet kiszűrni a nem megfelelően dolgozó szakikat?


-    Az ügyfelek a munka elvégzését követően értékelhetik a szolgáltatókat, tehát aki nem megfelelő munkát végez, azt a közösség gyorsan vissza is jelzi.

-    A kis- vagy a nagyberuházók érzik jobban, hogy sok szakember külföldön dolgozik?

-    Sok szakember ment külföldre, de nem állt le az ország. Most egy kicsit mindenki nehezebben talál megfelelő szolgáltatót, de pont erre kiválóan alkalmas a fix24.hu rendszere, mert ezzel nem kell keresgetni, csak beírják, mire van szükségük és szinte mindig akad egy ráérő szakember.

-    Van rálátásuk arra, hogy milyen árakon szerződnek a felek?

-    Valamennyi van, hiszen kérdőíveken keresztül rendszeresen felmérjük a piacot. Amit egyértelműen kijelenthetünk, hogy egyre jobban emelkednek az árak, és ma már ritka a 2-3000 Ft/óra alatt dolgozó szakember.

-    Úgy tudom, a közeljövőben jelentősen bővülnek. Mi a fejlesztés iránya?

-    Hamarosan megtalálhatóak leszünk a Praktiker áruházakban. Az ügyfeleknek egy-egy termék megvásárlását követően nem kell azon gondolkodniuk, hogy hogyan fogják azt beépíteni. Még az áruházból, egy érintőképernyős panelen keresztül kérhetnek ajánlatot a beépítésre, kivitelezésre. Jövő év elejétől a környező országokba is kiterjesztjük a céget, és megkezdjük a nemzetközi terjeszkedést.

 

Raktarkereso.info