-    A szakmában az a hír járja, hogy a pesti oldalon fejlesztett épületeik fogadtatása kifejezetten kedvező. Meg tudják ezt erősíteni?

-    Pásztor Klára: A LogStar Park Budapest Városkapu fejlesztésünket valóban nagy sikerrel indítottuk tavaly; már az építkezés előtt is kiemelkedő érdeklődés jellemezte és két épület el is készült és át is adtuk a bérlőiknek. A harmadik, 15.000 m2-es városi logisztikai épületünk használatbavételi engedélyét megszereztük, így ez igény esetén azonnal bérbevehető. 5500 m2-es kisebb bérleményeket tartalmazó (small business unit) épületünk műszaki átadása megtörtént, két hónapon belül szintén költözhető lesz. Összességében négy épületben közel 35.000 m2 bérbeadható területet építünk, és mindez a XV. kerületben, a városközponttól 10 km-re található.

-    Milyen terveik vannak a közeljövőre vonatkozóan, hol indul a következő fejlesztésük?

-    Pásztor Klára: Már el is indult! Törökbálinton, a LogStar Park West Gate üzleti parkban egy 8200 m2-es csarnokot építünk a már működő hét épület mellé.  Székesfehérvári fejlesztésünk is hamarosan indul, ahol összesen 10 épületben, 300.000 m2 bérbevehető terület készül majd, melyből az első épület 20.000 m²-es lesz. Ennek építését ez év májusában kezdjük és jövő év elején be is fejezzük.

-    Megkerülhetetlen kérdés: mit tesz a LogStar a fenntarthatóbb működés érdekében, miként integrálják az ESG-szempontjait?

-    Lippai Rita: Széleskörű kutatást végeztünk azzal kapcsolatban, hogy mire van igény a logisztikai épületeket illetően, és azt tapasztaltuk, hogy a fenntarthatóbb, energiahatékony megoldások kerültek előtérbe a logisztikai szektor területén is, így e koncepció mentén tervezzük és építjük fejlesztéseinket. Kiemelt figyelmet fordítunk épületeink és szolgáltatásaink minőségére. Az épületeinket és működésünket már az ESG szempontrendszere szerint alakítjuk. A fenntartható és energiahatékony működést előtérbe helyezve, ’A’ kategóriás logisztikai csarnokokat tervezünk és építünk. Minden fejlesztésünk esetében napelem rendszereket telepítünk az épületeinkre, illetve nagyon jó hőszigetelésű szerkezeteket használunk, csarnokaink természetes fény általi megvilágítását is növeljük, amellett, hogy energiatakarékos LED világítást és okos mérőórarendszert alkalmazunk. ezen túlmenően korszerű vízfelhasználási berendezésekkel ösztönözzük a vízfogyasztás csökkentését is. Ezáltal nemcsak a környezetet védjük, de a megújuló energiaforrások alkalmazásának köszönhetően fenntartási költségeinket is csökkentjük.

-    A honlapjukon láttam egy utalást a 8G Energy-re. Hogyan kapcsolódik össze a Biggeorge Property, a 8G és LogStar?

-    Lippai Rita: Azt gondolom, hogy a Biggeorge Property-t talán nem is kell különösebben bemutatni, hiszen ez az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő társaság a hazai piacon, több, mint húsz éves tapasztalattal az ingatlanfejlesztés, befektetés és üzemeltetés területein. A cégre jellemző innovatív, megújuló szemléletnek köszönhetően, 2020-ban tevékenységi körét tovább szélesítve, elindította a logisztikai fejlesztésekért felelős üzletágát. Ez a LogStar, mely az elmúlt években óriásléptekben haladt fejlesztéseivel, amellett, hogy a piaci igényeket is figyelembe véve, működését a fenntartható, környezettudatos elvek mentén alakítja. Büszkék vagyunk és számunkra természetes, hogy a fenntartható vállalati működés nemcsak a LogStar számára kiemelt fontosságú, de a teljes Biggeorge Holding cégcsoport célkitűzése is. Ennek fényében, valamint a logisztikai üzletáguk hosszútávú támogatására is gondolva alapított megújuló energiával foglalkozó közös vállalatot 8G Energy néven a Biggeorge Holding, mely küldetése, hogy tevékenységével elősegítse a zöld átállást és tevőlegesen részt vegyen a klímaváltozás megállításában. A társaság nevében a 8G azt a nyolc zöld és állandóan megújuló energiaforrást jelöli, amelyekkel kapcsolatban komplex tanácsadási, tervezési és kivitelezési szolgáltatásokat nyújtanak, melyek a következők: nap, szél, földhő, geotermia, víz, hidrogén, biomassza, biogáz. A LogStar fenntarthatóbb és energiahatékonyabb működésének kialakításában és megvalósításában a 8G Energy tapasztalt szakértői is nagy szerepet vállalnak, hiszen a testreszabott energetikai koncepciók kidolgozásától a kivitelezésig részt vesznek a folyamatokban.

A képre kattintva galéria nyílik


Raktarkereso.info