Az ingatlanpiac rangos hazai versenyén az év legfigyelemreméltóbb fejlesztéseit és szereplőit ismeri el a szakma. Budapest vonzáskörzetének legnagyobb egybefüggő alapterületű modern ipari csarnoka ma az egyik legfenntarthatóbb raktárcsarnok Magyarországon. Treiber Olivér, a HelloParks befektetési igazgatója és partnere Az Év Feltörekvő Személyisége elismerésben részesült.

A HelloParks 2023 nyarán átadott, 58 ezer négyzetméter alapterületű, Big Box típusú ipari épülete a társaság első fejlesztése pátyi megaparkjában. A PT1 a BREEAM New Construction kategória legmagasabb, Outstanding minősítése szerint épült, amelyet már meg is szerzett Design Stage-ben. Az épületben található irodák nulla primer energiafogyasztás mellett működtethetők majd, köszönhetően a tetőre telepítendő napelemeknek. Még a csarnok tetejére hulló csapadék is felhasználásra kerül, ezzel öntözik az épület körüli zöldfelületet. A raktárcsarnok körül smart ready lámpák világítanak, a raktár parkolójában pedig elektromosautó-töltők is rendelkezésre állnak. Világszinten az épületek mindössze három százaléka felel meg az Outstanding szint követelményeinek, itthon pedig csak a HelloParks fejleszt ipari épületet ilyen magas minőségben, amelynek az összes jelenleg kivitelezés alatt álló projektje ezt a szintet célozza.

Az energiahatékony működést támogatja a HelloParks saját fejlesztésű mobilapplikációja is, amely a csarnok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. Az alkalmazáson keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások.

A PT1 csarnok közel 90 százaléka már bérlőre talált. A beköltözők között olyan ismert vállalatok szerepelnek, mint a DHL Supply Chain és a drogerie markt. Az ipari létesítményt a nemzetközi szakma korábban már két ízben is díjazta, 2023-ban a rangos European Property Awards ötcsillagos beruházásoknak járó elismerését nyerte el, 2024 elején pedig a következő szinten, az International Property Awards gáláján szerzett Best Commercial & Manufacturing Development Europe címet.

A verseny zsűrije a HelloParks befektetési igazgatóját és partnerét, Treiber Olivért Az Év Feltörekvő Személyisége elismerésben részesítette.


HelloParks