Az új tulajdonos a Morgan Advances Materials, amely világszerte meghatározó szereplő a fejlett anyaghoz kapcsolódó megoldások piacán.

A szerződés aláírását közel 2 éves előkészítési munka előzte meg. “Az ingatlan jó elhelyezkedése, a javuló piaci körülmények, a mindkét fél részére megfelelő feltételek eredménye a tranzakció sikeres lezárása” – nyilatkozta Hamish White, a Recovery Zrt. eszközgazdálkodási vezetője.

Az ipari ingatlan Budapest X. kerületében, az M0-s körgyűrű közelében helyezkedik el, 34 670 négyzetméteres telken. A terület nagyobb része 2007-ben épült, a gyártócsarnok, műhely és közösségi területek mérete összesen 3 579 négyzetméter, míg a vezetői irodákat tartalmazó épület az alagsorral együtt összesen további 1 966 négyzetméteren helyezkedik el. 

A vevő, Morgan Advanced Materials széles körű, különleges tulajdonságokkal rendelkező anyagok gyártásával foglalkozik. “A repülőtér közelsége számunkra kulcsfontosságú, hogy könnyen ki tudjuk szolgálni ügyfeleinket szerte Európában. A Gyömrői úton található gyárunkat kinőttük, így az új telephelyünk hosszú távon tudja majd szolgálni növekedésünket és terveinket” – tette hozzá Sill Tibor, Morgan Advanced Materials Hungary ügyvezető igazgatója.

Gyors felújítást követően az új tulajdonos még a 2015-ös évben elkezdi tevékenységét új telephelyén.


Colliers