A HelloParks Páty első, PT1-es, 58 000 négyzetméteres csarnoka, mely Budapest környékének legnagyobb egybefüggő modern ipari épülete, a hosszú távú megállapodás értelmében további bővülésre is lehetőséget biztosít a kiskereskedelmi üzletlánc számára. A 18 000 négyzetméteres területen a drogerie markt kiemelt regionális helyszínt alakít ki, amely a kelet-európai, saját márkás termékek központi disztribúciós raktáraként fog funkcionálni. A vállalat magyarországi történetében ez az első bérleti konstrukcióban lekötött központi raktáregység, amely a jövőben két meglévő, saját tulajdonú telephely tevékenységét egészíti ki a cég ellátási láncának fejlesztése érdekében. Az ügylet a Triarco szakértői tanácsadásával jött létre.

„A nemzetközi sajátmárkás raktárunk költöztetésére több helyszínt megvizsgálva döntöttünk a HelloParks pátyi helyszíne mellett. Fontos volt számunkra, hogy az új raktár olyan rugalmas bérleti konstrukcióban álljon rendelkezésünkre, amely támogatja az országokon átívelő logisztikai stratégiánkat és követni tudja a dm országok intenzív fejlődési dinamikáját a saját márkák értékesítésében. Lényeges szempont volt a fejlesztő szakmai támogatása, az ingatlan elhelyezkedése – jelenlegi munkatársaink megtartása kapcsán is -, valamint az épület fenntartható üzemeltetése.” – hangsúlyozta Görgey András, a dm Kft. ügyvezetője.

A HelloParks idén befejezett és jelenleg építés alatt álló raktárcsarnokai is a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legszigorúbb, Outstanding minősítése eléréséhez szükséges előírásainak és az EU Taxonómia követelményeinek megfelelően készülnek, a PT1 kivitelezése is ezt szem előtt tartva zajlott. A pátyi megapark Big Box típusú raktárcsarnoka ráadásul idén elnyerte a rangos European Property Awards ötcsillagos (Five Star) beruházásoknak járó elismerését is.

„Az elmúlt 6 hónapban zajlott tárgyalásaink során minden szempontból igyekeztünk összhangba hozni az igényeket a spekulatív fejlesztésünk adottságaival. Az egyeztetési folyamat közben organikusan fejlődő elképzelésekre végül sikerült mind kereskedelmi, mind műszaki szempontból a megfelelő megoldásokat felvázolnunk. Ez vezetett a sikeres záráshoz” – összegezte Bodahelyi András, a HelloParks senior üzletfejlesztési menedzsere.

Az idén nyáron használatba vételi engedélyt szerzett ipari ingatlanban a dm-mel kötött megállapodással együtt már 32 500 négyzetméter talált bérlőre, ami a teljes épület 55 százaléka. Eközben a csarnok szomszédságában megkezdődtek a PT2-es épület munkálatai is, amelyben az osztrák hátterű szállítmányozó és logisztikai vállalat, a Gebrüder Weiss 22 000 négyzetméter területet már le is kötött, vagyis a második ütemben készülő fejlesztésnek is több mint fele megtelt már.

„Minden szempontból sikeres időszakot koronázott meg ez a megállapodás. Az eredmény már csak azért is kiemelt fontosságú, mert igazán komoly versenytársak között bizonyultunk a legjobb megoldásnak partnerünk számára. A teljesítmény alapja a szakmai csapatunk felkészültsége és elszántsága, ami a jövőre nézve is optimizmusra ad okot” – emelte ki Pozderka István, a HelloParks üzletfejlesztési igazgatója.

Az energiahatékony működés az ipari ingatlan szektorban is kiemelkedő tényező, melyre a HelloParks kiemelt figyelmet fordít, ezt támogatja többek között a vállalat saját fejlesztésű mobilapplikációja is, amely a csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. Az alkalmazáson keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások. Emellett az épületben található irodák nulla primer energiafogyasztás mellett működtethetők majd, köszönhetően a tetőre telepítendő napelemeknek. Még a csarnok tetejére hulló csapadék is felhasználásra kerül az épület körüli zöldterület öntözésére. A közös területeken smart ready lámpák világítanak, a raktárak parkolójában pedig elektromosautó-töltők is rendelkezésre állnak.

 

HelloParks