A vállalat összesen 1 milliárd euró bevételre tett szert 8 milliárd eurós EMTN programja keretében. A kétrészletű kibocsátás egy 500 millió euró értékű ötéves futamidejű és egy 500 millió eurós tízéves futamidejű csomagot tartalmaz.  A kibocsátást a CTP 650 millió eurós, 2025 októberében esedékes elsőbbségi kötvényeire vonatkozó 150 millió eurós korlátozott összegű vételi ajánlat kísérte.  A kibocsátás iránti teljes kereslet mintegy 3,5 milliárd euró volt, és a pályázati ajánlat jóval meghaladta a kitűzött összeget, amely bizonyítja a CTP stabil pozícióját a nemzetközi kötvénypiacon.

Az ötéves kötvény éves kuponját 0,625%-on rögzítették. A tízéves kötvény éves kuponja 1,50% - ez a CTP történetének eddigi leghosszabb lejáratú kötvénye. Az ajánlatokat kedvezően fogadták a kötvénytulajdonosok. Ezek értékét 150 millió euróra korlátozták, hogy megőrizzék az elszámolás utáni 500 millió eurós referenciaméret likviditását.

„Ez volt 2021-ben a harmadik kötvénypiaci szereplésünk, most egy kétrészletű sikeres kibocsátást hajtottunk végre. Ismét jelentős keresletet értünk el mind a meglévő, mind az új intézményi befektetők részéről, közel 100 befektető részvételével. A kibocsátásból származó bevételt a 2022-es fejlesztések egy jelentős részének előfinanszírozására fogjuk felhasználni, míg a 2025. októberi kötvényekre vonatkozó, korlátozott összegű vételi ajánlat lehetővé tette számunkra, hogy csökkentsük az adósságköltséget, miközben megőrizzük a bechmark kötvények likviditását. Emellett további adatpontokat adtunk a hét különböző futamidőt tartalmazó adóssághozam-görbéhez, amelyen tíz év a leghosszabb futamidő " – mondta Richard Wilkinson, a CTP csoport pénzügyi igazgatója.

Az újabb kötvénykibocsátást széles intézményi befektetői érdeklődés kísérte, elsősorban vagyonkezelők vásárolták a kötvényeket (a kibocsátott 1 milliárd euró 66%-át), a kereslet nagy része az Egyesült Királyságból/Írországból (52%), a Benelux államokból (15%), a DACH (német, osztrák és svájci terület) régióból (14%) és Franciaországból (7%) érkezett. A bevételt (i) egyidejűleg, 150 millió eurós felső határértékű ajánlattétel finanszírozására a 2025 októberében esedékes elsődleges kötvényekre, és (ii) a 2022-re szóló fejlesztési folyamat jelentős előfinanszírozására fordítják.  A vállalat azután döntött kizárólag zöld kötvények kibocsátása mellett, hogy 2019-ben teljes logisztikai és ipari projektportfóliójára vállalta a legalább "Very Good" BREEAM minősítés megszerzését.  A kibocsátások több mint fele ismét zöld befektetőknél talált gazdára.

Jan-Evert Post, a CTP finanszírozási és befektetői kapcsolatokért felelős vezetője kijelentette: "Elégedettek vagyunk a kétrészletű kötvénykibocsátás eredményével. Ez a kibocsátás az új, 600 millió eurós biztosított finanszírozásunkkal együtt lefedi a 2022-es fejlesztéseink finanszírozási igényeinek jelentős részét, miközben az adósság lejárati profilját 0,4 évvel 6,3 évre hosszabbítottuk, és az átlagos adósságköltségünket 3 bázisponttal 1,19%-ra csökkentettük.”

Az újonnan kibocsátott zöld kötvények 2026. szeptember 27-én és 2031. szeptember 27-én járnak le. Mind a Moody’s, mind pedig az S&P befektetési (Baa3, stabil kilátásokkal, illetve BBB- stabil) kategóriába sorolta őket.

 

CTP