A kelet- és középmagyarországi régiók logisztikai piacán rendkívül aktív cég a mindkét csarnokot spekulatív fejlesztés keretében építette és további intenzív ipari-logisztikai fejlesztéseket tervez:

„Polgáron további csarnok építése van kilátásban, a Karcagi Ipari Parkban két csarnok - egy ipari és egy logisztikai - fejlesztés átadását tervezzük, Miskolcon pedig végső fázisába lépett egy újabb fejlesztési terület megvásárlása és a fejlesztés megindítása. Sőt, a középső országrészben is találkozhatunk majd Infogroup építkezéssel: Kecskemét déli szektorában, a Daimler gyár mellett indítunk egy többlépcsős, 50 000 négyzetméteres logisztikai csarnokfejlesztést.” - mondja Czifra Balázs, az Infogroup értékesítési igazgatója.

Az új csarnok első bérlője, a Gebrüder Weiss Kft. 2 400 m2 területen vidéki cross-dock depó kialakítását valósítja meg, így Polgáron egy újabb fontos vidéki átrakópont jön létre. A Polgár Ipari Park 58 hektár területet foglal magában, amelyből jelenleg 38 000 m2 ‘A’ kategóriás, saját fejlesztésű könnyűipari- és raktárcsarnokaiban nyújt bérleti lehetőséget, valamint fejlesztési telkeket kínál mind értékesítésre, mind BTS fejlesztésre.

A csarnok fejlesztője és a Park üzemeltetője a több évtizednyi fejlesztői és üzemeltetői tapasztalattal rendelkező Polgár-Invest Kft., az Infogroup cégcsoport tagja. A fejlesztő a csarnok építéséhez a Széchenyi 2020 pályázat keretében 314 991 926 millió forint összegű, Raktárcsarnok fejlesztés a Polgár Ipari Parkban’ címen elnyert pályázati támogatásban (GINOP-1.2.4-16-2018-00013) részesült.

 

Infogroup