A 100%-ban hazai tulajdonú Coninvest cégcsoport beruházása nem csupán cégközpontként szolgál majd, hanem az irodák mellett közösségi terek, oktató - és bemutatóterem, raktárak és design center is helyet kapnak. A beruházás alapkőletétele 2021 őszén történt, az átadás pedig 2023 tavaszára várható.

A 30 éves múltra visszatekintő hazai Coninvest cégcsoport konyhatechnológiával, belsőépítészettel és szervizszolgáltatással foglalkozik. A jelenleg Budaörsön működő cég az elmúlt időszakban dinamikusan fejlődött, ezért a vállalkozás vezetői egy minden igényt kielégítő, modern, rugalmasan alakítható terekkel rendelkező, saját fejlesztésű ingatlanberuházás mellett döntöttek. Az ideális helyszínt Budapesttől 25 kilométerre, az M7-es autópálya melletti SÓSKÚTI IPARI PARKBAN találták meg.

„Régi álmom valósul meg a nyugat-európai színvonalú, autópálya menti, modern cégközpont létrehozásával. A világos és hatalmas terekkel minden termékünk, tevékenységünk és munkafolyamatunk méltó körülmények között, kiváló technikai feltételek mellett kap helyet. Jelenlegi budaörsi telephelyünkön több mint 20 évet töltöttünk, de mostanra elérkezett a váltás ideje” – mondta Kertész Mirjam, a Coninvest csoport ügyvezető igazgatója.

Funkcionalitás és rugalmasság

Az 1500 négyzetméteres fejlesztés nem csupán a Coninvest cégcsoport új központjaként szolgál majd, hanem számos más funkciót is ellát. A modern irodák és tréning terem mellett nagy hangsúlyt kapnak az új épületben a közösségi terek.  A vállalat szintén itt alakítja ki az áru - és alkatrész raktárát, valamint szervizközpontját. A közel 400 négyzetméteres, egylégterű, impozáns, üvegfalú bemutatóterem az épület első emeletén található. A vállalat profilját hangsúlyozva látványkonyha, kávézó és sonkabár, valamint ipari mosogatást bemutató központ kerül kialakításra.

Helyet kap még egy több mint 50 fős – az épület belsőépítészeti adottságait kihasználó – multifunkcionális közösségi tér, valamint bútorokat és anyagokat bemutató galéria is. A tervezés során kiemelten fontos volt, hogy a terek rugalmasan, aktuális igény szerint átrendezhetőek legyenek.

A Coninvest jövőbeli célja, hogy a bemutatótermet egy aktív, élettel teli térként folyamatosan használva még több szakmai rendezvényt, tréninget, versenyt és versenyekre való felkészítést rendezzen, az itt megrendezendő nyílt napok szervezésével pedig a diákokat szeretnék megszólítani.   

„Új elemként, a bemutatótermen belül lesz egy a formatervezésnek dedikált tér, ahol olyan konyhai tárgyakat mutatunk be, amelyek a maguk design nyelvezetével, formáival, vonalaival, megjelenésükkel akár egy-egy műalkotás is lehetnének. Ilyenek például az antik Berkel sonkaszeletelőgépek gyűjteménye, a formatervezett konyhai eszközök, kés szettek, vagy kávégépek. Itt kerülnek bemutatásra a formatervezett vendégtéri design bútorok is” – tette hozzá Kertész Mirjam.

Fenntartható megoldások
 
Az épület korszerű hőszigeteléssel, hőszivattyús hűtés-fűtéssel és hővisszanyerő légtechnikával működik majd. Az okos irodák nyitás- és jelenlét-érzékelőkkel rendelkeznek, amelyek automatikusan lekapcsolják a világítást, a fűtést és a klímát. A céges autóflotta jövőbeli fejlesztésére gondolva két elektromos autótöltő már telepítésre került, a második ütemben pedig tervben van egy napelemes autóparkoló árnyékolás megvalósítása is.

Az épület futurisztikus formáját Fézler Zsolt építész álmodta meg, amelyet egy irodai gémkapocs formája inspirált, hangsúlyozva a technológia és a design szoros összefonódását.

A fejlesztés 2021 októberében indult, a beruházás átadására pedig 2023 tavaszán várható.

 

Coninvest