Így a Budapest belvárosától mindössze 17 kilométerre délre, Szigetszentmiklós területén, az M0-ás autópálya mellett található parkban újabb 80 000 négyzetméternyi fejlesztési terület áll a jövendőbeli partnerek rendelkezésére.

A tranzakciónak köszönhetően a Prologis Park Budapest – Sziget II immáron 140 000 négyzetméternyi beépíthetőségi kapacitással bír, melyből már 27 000 négyzetméter építése folyamatban is van. A teljes terület rendelkezik építési engedéllyel, így a további fejlesztések elé nem gördül akadály” – mondja Szoboszlay Máté, a Prologis Magyarország tőkeallokációs igazgatója.

A park kiváló elhelyezkedését bizonyítja, hogy a fejlesztés első ütemében készült épület már az építkezés befejezte előtt  bérlőre lelt.

„Az új épület bérbeadásának gyorsasága hűen tükrözi a megfelelő lokáció és az első osztályú logisztikai helyszínek iránti fokozott piaci igényt. Az M0-ás körgyűrű gyors és hatékony elérést biztosít a nemzetközi repülőtérhez és az M1-es, az M7-es és az M5-ös autópályákhoz, stratégiai helyszínt kínálva a disztribúciós tevékenységekhez” – mondja Zsuzsanna Hunyadi, a Prologis Magyarország bérbeadásért és ügyfélelégedettségért felelős igazgatója.

A Prologis PARKlife kezdeményezésének részeként az új park területén számos, az ügyfelek és munkatársaik számára kialakított szolgáltatás lesz elérhető, mint például a helyszíni műszaki szolgálat, autómegosztó program, valamint a szabadidő eltöltésére alkalmas zöld területek, amelyeknek köszönhetően a munkahelyi környezet messze kiemelkedik a hasonló elhelyezkedésű logisztikai parkok közül.

 

Prologis