A kelet-közép-európai térségben a Csoport logisztikai portfóliója 944 ezer négyzetméterre bővült, ami 35 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi értékhez képest. A Goodman régióbeli fejlődéséhez a legnagyobb mértékben Lengyelország járult hozzá, ahol mostanra 702 ezer négyzetmétert tesz ki a Csoport állománya. A vállalat további 242 ezer négyzetmétert kezel Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. A 2016-os pénzügyi év első felében a Goodman összesen 77 ezer négyzetméterre kötött bérleti megállapodásokat.

„A Goodman elmúlt félévben mutatott fejlődése a KKE-régióban tükrözi azt a trendet, amely szerint erősödőben van a kereslet a kiváló elhelyezkedésű, első osztályú logisztikai létesítmények iránt. Eredményeink alátámasztják vezető piaci pozíciónkat, és hogy megalapozott a térségbeli további növekedésünk” – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman kelet-közép-európai regionális igazgatója. „A meglévő ingatlanjaink esetében elért kiemelkedő bérbeadási eredményeink portfóliónk kiváló minőségéről, ügyfélközpontú ingatlankezelési tevékenységünkről, valamint szoros ügyfélkapcsolatainkról tanúskodnak”.

Terjeszkedés Kelet-Közép-Európában


Az elmúlt félévben a Goodman 94 ezer négyzetméter raktárterület építését fejezte be a kelet-közép-európai (KKE) régióban, ebből 79 ezer négyzetméter Lengyelországban valósult meg. A fennmaradó 15 ezer négyzetmétert a Csoport szlovákiai zászlóshajó-projektjében, a Goodman Senec Logisztikai Központban adták át.

Lengyelországban a Csoport átadta első két, összesen csaknem 40 ezer négyzetméteres létesítményét a Goodman Wrocław IV Logisztikai Központban. A gdański tengeri konténerterminál közvetlen közelében elhelyezkedő Pomerániai Logisztikai Központban 46 800 négyzetméternyi terület talált bérlőre.

Az elkövetkező hónapokban a Goodman tovább növeli lengyelországi ingatlanállományát. A több mint 50 ezer négyzetméteres bővülés része lesz többek között az Inter Cars Grouphoz tartozó ILS logisztikai központjának 17 700 négyzetméteres bővítése.

Magyarországon is további fejlesztési lehetőségek állnak a Goodman előtt. Gyáli és üllői logisztikai központjaiban összesen további 130 ezer négyzetméternyi létesítmény építésére van mód.

A szlovákiai Goodman Senec Logisztikai központ folyamatban lévő fejlesztése révén a Csoport további 77 ezer négyzetméternyi területet adhat át. A Goodman állandó bővülést tapasztalt a logisztikai központban 2015 során, és további projektek állnak előkészítés alatt.

Rugalmas ügyfélkezelés


A 2016-os pénzügyi év első felében a Goodman 62 ezer négyzetméternyi területre írt alá bérleti szerződéseket meglévő ingatlanjaiban a KKE-régióban. A Csoport bérbeadási tevékenysége különösen eredményes volt a Goodman Kraków Logisztikai Központ esetében, ahol 26 ezer négyzetméterre szóló ügyletek köttettek, valamint a Goodman Toruń Logisztikai Központban, ahol 24 600 négyzetmétert adtak bérbe.

A Csoport Csehországban és Magyarországon egyaránt megőrizte ingatlanjainak 100 százalékos kihasználtságát, miután 7700 négyzetméterre szóló szerződéshosszabbítást írt alá a Bosal Hungaryvel a Goodman Kecskeméti Logisztikai Központban.

Kontinentális európai portfólióján belül a Goodman összességében 98 százalékos kihasználtsági és 80 százalék fölötti ügyfélmegtartási mutatóval büszkélkedhet.

Globális trendek és eredmények
A Goodman továbbra is sikerrel kovácsol tőkét abból, hogy világszerte erős a kereslet a jelentős, kapu szerepet betöltő városok modern, minőségi logisztikai ingatlanjai iránt. A 2016-os pénzügyi év első felében a Csoport által kezelt teljes vagyon a 2015-ös pénzügyi évhez képest 10 százalékkal, 22,4 milliárd euróra növekedett, és a vállalatnak 11 országban 72 új fejlesztési projektje van folyamatban. A fő befektetési portfólión belül a kihasználtsági mutató 96 százalék.

 

 

Heart Communications