A jelentés áttekintést nyújt arról, amit a Raben a 15 piacán az elmúlt évben elért, egyebek mellett olyan területeken, mint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, a megújuló energiaforrások növekvő hasznosítása, a biztonsági kultúrára alapozott munkakörnyezet kialakítása és az egész szervezetre kiterjedő fenntartható gyakorlatok meghonosítása.

A vállalatunknál abban hiszünk, hogy a fenntarthatóság nem csupán egy hívószó, hanem alapvető felelősség. Elkötelezettek vagyunk a környezetre gyakorolt hatásunk csökkentése és fenntartható gyakorlatok ösztönzése iránt nemcsak a cég egészében, hanem a teljes értékláncban – mondta Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója. Büszkén tesszük közzé az éves fenntarthatósági jelentésünket, amely bemutatja a klíma- és környezetvédelem, valamint a társadalmi felelősségvállalás iránti folyamatos elkötelezettségünket.

A Raben Group 2022-ben csatlakozott a Tudományos Alapú Célkitűzések kezdeményezéshez, és hitelesíttette a maga elé állított ambiciózus célokat. A cégcsoport új céljai előrevetítik többek között, hogy 2030-ig csökkentik az 1-es és 2-es szintű (Scope 1 és 2) abszolút kibocsátások mennyiségét a 2020-as értékekhez képest, továbbá hogy az állandó fuvarozókat is bevonják a klímavédelmi tevékenységekbe.

A zöldenergiába történt befektetés által a Raben Group 2022-ben 26,2 százalékos csökkenést ért el a kibocsátás e két szintjén a 2020-as értékekhez képest. Ez az eredmény is hozzájárul a raktárlogisztikai tevékenység zöldítéséhez.

A közúti szállítmányozás terén a Raben Group folyamatosan újítja meg flottáját, egyre csökkentve az Euro V alatti kategóriába tartozó teherautók arányát. Jelenleg az állomány 88%-át Euro V és Euro VI normát teljesítő járművek alkotják. Emellett 2022-ben az IKEA-val és a Volvo Trucksszal együtt a Raben Volvo FM zéró emissziós elektromos kamiont is szolgálatba állított a szállítási rendszerében. Ez volt az első nagy lépés a valódi dekarbonizáció felé a közúti szállítmányozásban.

Annak érdekében, hogy valamennyi érdekelt fél összehasonlítható információhoz és a vállalat érettségéről szóló független értékeléshez jusson az új direktíva életbe lépéséig, a Raben úgy döntött, hogy részt vesz az EcoVadis minősítésben, amely átfogó értékelést nyújt a fenntarthatóság terén nyújtott teljesítményről. A Raben Group 61 elért pontjával ezüstérmet szerzett, ezzel a legjobb vállalatok között foglal helyet a teherszállítási kategóriában.

Tisztában vagyunk vele, hogy még sok teendőnk van, és továbbra is elkötelezettek maradunk a fenntarthatósági teljesítményünk folyamatos javítása iránt – mondta Ewald Raben. Hiszünk abban, hogy a munkatársainkkal, az ügyfeleinkkel és a beszállítóinkkal együtt dolgozva jobb jövőt teremthetünk a következő nemzedékek számára.

 

Raben Group