A Decathlon Tízpróba Magyarország Kft. vezetője elmondta: mintegy 12 százalékos bővülést értek el tavaly a 2011. évihez képest, s ezzel a mutatóval minden idők legsikeresebb évét zárta a cég.Újabb áruházak nyílnak

A Decathlon jelenleg a magyar sportruházati piac mintegy 25 százalékát fedi le, és várhatóan 2013-ban is kétszámjegyű lesz forgalmának növekedése.

Pósfai Gábor tájékoztatása szerint a cég a szombaton megnyíló nyíregyházi áruházával együtt 14 üzletközpontot működtet Magyarországon. További két városban, Szegeden és Pécsett az év végén adnak át újabb áruházakat.A foglalkoztatásban jelentős a multi

A Decathlon Tízpróba Magyarországi Kft.-nél most mintegy hatszázan dolgoznak, és két kivétellel magyarok a felsővezetők is, ami egy multinacionális cég esetében szokatlannak számít - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A 14 Decathlon áruházon kívül Hatvanban egy regionális raktára is van a francia tulajdonú cégnek, ahol mintegy 100-an találtak munkát, és több mint ötmillió termékkel látják el a hazai üzletközpontokat. A hatvani raktárból kerülnek a termékek a török és román piacra is, valamint hamarosan Bulgáriába.

Pósfai Gábor megemlítette: a magyarországi cégvezetés feladatként kapta, hogy Horvátországban Decathlon áruházakat hozzon létre, s később a budaörsi központból menedzselje ezeket. Jelenleg már dolgoznak a megvalósításon, s várhatóan a jövő évtől a szomszédos országban megnyílik az első áruház.

 

MTI