A pályázatra 16 kategóriában lehet nevezni.

Funkció szerinti kategóriák:

- Szálloda,  
- Irodaház,
- Környezetfejlesztés  
- Közcélú infrastruktúra és épület fejlesztés
- Speciális épületek
- Alacsony lakóépületek (maximun 5 szint)
- Közepes lakóépületek (6-25 szint)
- Magas lakóépületek (25 szintnél magasabb)
- Szociális lakóházak
- Rekreáció
- Kereskedelmi létesítmények
- Ipari létesítmények
- Többfunkciós épületek (minimum 3 funkciót tartalmazó épületek
- Master plán

Funkciótól független kategóriák:

- Műemlék felújitás
- Környezettudatos épületek

 A bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti- és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik a fejlesztés eredményességét, értékesítési – és bérbeadási potenciáljait, foglaltságát,  valamint a környezetvédelem és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

A 29 évvel ezelőtt útjára inditott FIABCI World Prix d`Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, melynek történetében eddig 37 ország ingatlanfejleszői szerepeltek eredményesen. (www.fiabciprix.com/past winners). A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal.

A FIABCI World Prix d`Excellence bíráló bizottságának összetétele biztosítja a pályázat kimagasló szakmai szinvonalát és a dijak különleges értékét.  2021-ben a nemzetközi zsűriben 31 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve    az ingatlanfejlesztés speciális ágazatait.

A pályázat jelentőségét felismerve először Brazilia és Malajsia, majd Magyarország meghirdette a saját nemzeti ingatlanfejlesztési nivódij pályázatát azzal a céllal, hogy a nyertesek képviseljék országukat   a FIABCI World Prix d`Excellence pályázaton. E három ország példáját sokan követték és mára    Brazília, Malajzia, Magyarország, Argentína, Ausztria, Bulgária, Észtország, Fülöp szigetek, Hollandia, Indonézia, Kolumbia, Korea, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Norvégia, Oroszország, Panama, Singapore, Taiwan, Thaiföld   és Egyesült Államok, is megrendezte nemzeti pályázatát és a névsor évről évre bővül.

Az elmúlt 22 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI World Prix d`Excellence pályázatán és több kategóriában is győzelmet arattak vagy ezüstérmet nyertek. 2022-ben a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett (XXIII.) Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei vehetnek részt Magyarországról. A nemzetközi pályázat szervezői a magyar pályázók jelentkezését a FIABCI Magyar Tagozatának ajánlásával előszelekció nélkül fogadja be a versenybe.

A XXIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Pályázat kiirásában megfogalmazott céloknak megfelelően arra biztatjuk a nyerteseket, hogy jelentkezzenek a FIABCI World Prix d`Excellence pályázatra.

Azok a létesítmények, amelyek több kategória kritériumainak is megfelelnek, indulhatnak mindkét kategóriában, azonban ilyenkor két jelentkezési lapot kell benyújtani és mindkettőhöz a nevezési dijat is be kell fizetni. (Például műemlék jellegű, vagy /és környezettudatos irodaház, szálloda, üzletház stb. esetében a funkció szerinti és az örökségvédelmi, vagy/és a környezettudatos kategóriában)

A FIABCI Magyar Tagozata minden szükséges információt megad a magyar indulóknak.

Korábbi nyerteseink és további információ az alábbi tájékoztatóban érhető el.

A részletes felhívás és jelentkezési lap pedig itt érhető el.

Budapest, 2021 március 21.

Gönci László

Elnök

FIABCI Magyar Tagozat