A CBRE ipari ingatlancsapata 2016 első félévében az összes budapesti ipari tranzakció 78 százalékában működött közre, ami az elmúlt években rekordnak számít a magyarországi kereskedelmi ingatlanpiacon. A CBRE csapatának részvétele a budapesti régión kívül tatabányai, dunakeszi és szigetszentmiklósi ipari ingatlanok eladásában és bérbeadásában is jelentős volt 2016-ban.

„Az ipari termelés és a logisztikai szolgáltatók kapacitásainak növekedése újabb és újabb tranzakciókat eredményeznek a magyar ingatlanpiacon. A CBRE ipari ingatlan-ügynöksége támogatásával létrejött jelentős előbérleti és bérbeadási szerződések megkötése után számos esetben az ingatlanok tulajdonosai újabb jelentős fejlesztésekről döntöttek, ami a szektor további bővüléséhez vezet. Így úgy érezzük, megérdemelten kaptuk meg idén a CIJ magas presztízsű díját.” – nyilatkozta Baka Gergely, a CBRE ipari ingatlan-ügynökségének vezetője.

A CIJ Awards

A Construction and Investment Journal (CIJ) Europe 2000-ben alapította meg a „CIJ Awards” díjat, amit minden országban az év legjobbjának választott ingatlanpiaci szereplő, illetve ingatlanpiaci projekt kap, számos kategóriában. Az indulókat egy elismert ingatlanpiaci szakértőkből álló zsűri választja ki, majd nyilvános szavazás alapján derülnek ki az egyes kategóriák győztesei.

 

CBRE