Éppen ezért kiemelt jelentőséggel bír, hogy a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT), egy év kihagyás után 2021. november 10-12. között újra személyes jelenlét mellett rendezi meg 29. Kongresszusát,  amely  egyben  az év supply chain eseménye.

2020-ban  a  már mindannyiunk által jól ismert, át-  és megélt COVID-19 pandémia miatt online került megrendezésre  az év supply chain eseménye, amely pótolhatatlan esemény maradt mindannyiunk számára. Bár egyre  biztosabb,  hogy  a COVID19 egy időre velünk marad,  mégis elmondhatjuk, hogy ezt a rendkívüli kihívásokkal teli időszakot túléltük, holott minden ellenünk szólt.  Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a világon minden iparág és az  ezekben érintett  iparági szereplők, szak-és  magánemberként  is, korábban  soha  nem  látott szorongásokkal és bizonytalansággal szembesültek.  

Ennek eredményeképpen a pandémia számos kihívás elé állította az ellátási láncokat is, amelyek felemás eredménnyel szerepeltek ebben a megmérettetésben. Az iparági képviselők közül ki több, ki kevesebb sikerrel vette az akadályokat. A bizonytalan helyzetben és a kiszámíthatatlan jövőben egyvalami biztosan megfogalmazódott mindenki számára.  Ez  pedig  az,  hogy  túl sok információ nincs. Minden egyes adatsor, meglátás, stratégia, példa, felmérés oszlatja a homályt és csökkenti a bizonytalanságot. Láthattuk  azt  is,  hogy  a  váratlan kihívások, a kiélezett helyzet több esetben még  akár inspirációképpen  is  szolgált.  Itt  az  ideje,  hogy  kiderüljön  milyen  teljesítményre, tendenciákra számíthatunk az ellátási láncokra vonatkozóan a jövőben.

Az idei évben a szervezők és a konferencia előadói új szakmai tudással felvértezve, tapasztalataikat összegezve, bizakodóan néznek a jövőbe. Felkészülten és izgatottan állnak e párnapos rendezvény
elé, ahová a szervező MLBKT cégvezetőket, ellátási lánccal foglalkozó szakembereket, oktatókat és egyetemi hallgatókat, közel 400 fő résztvevőt vár.

A most kezdődő kongresszus programját áttekintve olyan kérdésekre keresik a válaszokat a szakmában ismert és elismert előadók, mint például, hogy az ellátási láncok globálisak maradnak- e, az integráció mélyül-e,  vagy  a digitalizációban rejlő további fejlődési lehetőségek milyen irányokat hoznak a logisztikában? Ebben a régi-új világban alapvető elvárás, sőt létszükséglet lesz a hely, idő, minőség, költség követelményeket egyidőben kielégítő logisztikai aktivitás.  Ennek megteremtése a szakma közös érdeke.

Az  esemény  remek  alkalmat  teremt  arra,  hogy  kiváló  szakemberek  egymás  munkájából, gondolataiból, tapasztalataiból merítve szakmailag fontos, tényeken és tapasztalatokon  alapuló szakmai  eszmecserét  folytassanak  még  ebben  a  lehetetlen  és  mindenki  számára  meglepő helyzetben is.

„Sok szikra fellobbanása várható az előadásokon, kerekasztalokon, amelyek fejlődési irányokat, olykor kényszereket jeleznek. Tele vagyunk ötletekkel, hisz nyitott szemmel járjuk a világot. Aki jön a kongresszusra, felfoghatja a sok szikra némelyikét – hogy aztán hazamenve megpróbálkozzon a második lépéssel, a saját cégébe történő beépítéssel”  –  mondta  Chickán Attila, az MLBKT
társelnöke.

Az esemény programja megtekinthető az alábbi linken. https://drive.google.com/file/d/18zvNXzd0Ly-9pZO7y7nDGgihyxQURDlS/view


MLBKT