A ceremónia egyben azt is jelzi, hogy a 16 500 négyzetméteres épület fejlesztése az ütemterv szerint halad, az építkezés 2019 elején fejeződik be. A parkban három, összesen 93 000 négyzetméteres épület kialakítására nyílik lehetőség.

A gyors ütemben növekvő łódźi régió jelenleg az egyik legkeresettebb logisztikai helyszín Kelet-Közép-Európában. A “Forgatókönyv a sikerhez” címet viselő ünnepségen videó- és filmrészletek mutatták be, hogy a Lengyelország szívében található park milyen lehetőségeket tartogat az ügyfelek számára. Az eseményen - ahol jelen volt Łódź polgármestere Hanna Zdanowska, a városvezetés tagjai, a Prologis ügyfelei és üzleti partnerei, valamint a média képviselői – a vendégek megvitatták a łódźi régió Lengyelország logisztikai rendszerében betöltött szerepét.

„Nagyon köszönjük a bizalmat városunk iránt, örülünk, hogy Łódź-ban valósul meg ez a beruházás. Hiszem azt, hogy a szektornak még jó néhány év intenzív fejlesztése áll előttünk a łódźi régióban” – mondta el beszédében Hanna Zdanowska, Łódź polgármestere. „A łódźi polgárok számára nagyon fontos, hogy a város dinamikus ütemben fejlődik, és az üzleti élet vonzó célpontjává vált.”

„Az elmúlt években Közép-Lengyelország jelentősen megerősödött az európai logisztikai térképen. Új beruházásunk az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, Łódź vonzáskörzetében található, ennek köszönhetően ideális Last Touch™ helyszín az e-kereskedelmi szektor számára, lehetővé téve a fogyasztók otthonába történő leggyorsabb kiszállítást,” – mondta Paweł Sapek, a Prologis lengyelországi ügyvezetője. „Úgy gondoljuk, hogy a park európai szállítmányozási folyosók melletti elhelyezkedése és modern megoldásai egyaránt hozzájárulhatnak ügyfeleink sikeréhez.”

A Prologis Park Łódź épületei az első ingatlanok Lengyelországban, amelyeket 3D BIM (Building Information Modelling) módszerrel terveznek. A helyszínen 24 órás biztonsági-, és karbantartó szolgálat, valamint a Prologis elkötelezett üzemeltetési csapata is az ügyfelek rendelkezésére áll. A park működését további innovatív technológiák is segítik, például okos mérőórák és a Singu FM rendszere, amely többek között az energiafogyasztás kiszámítását, a költségek kontrollálását és a működés hatékonyságának javítását teszi lehetővé az épületben és a parkban egyaránt. Mint minden új kelet-közép-európai Prologis fejlesztést, így az új parkot is BREEAM akkreditációra terjesztik fel.

A Prologis Park Łódź a városhatáron belül, a Widzew-Olechów kerületben található, amelynek köszönhetően az egyik legjobb közúti összeköttetéssel rendelkező logisztikai park Lengyelországban. A beruházás az ország földrajzi közepe körül helyezkedik el, 12 kilométerre nyugatra Łódź központjától, 3 kilométerre a Katowicét Gdańskkal összekötő A1-es autópályától, és 21 kilométerre a Stryków-i csomóponttól, ahol az európai szállítmányozási folyosók - az A1-es és A2-es autópályák - keresztezik egymást. A park közelében tömegközlekedés és vasútállomás is található.

A Prologis Park Łódź a Prologis Stryków és Piotrków Trybunalski területén található, összesen 262 000 négyzetméteres közép-lengyelországi portfólióját egészíti ki.

Kelet-Közép-Európában a Prologis négy országban aktív, teljes portfóliója eléri a 4,5 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlanszolgáltatójának számít (2018. június 30-i adatok alapján).


Prologis