A Wing Zrt. Magyarország piacvezető ingatlanpiaci fejlesztőjeként, egyúttal a befektetői piacon is aktív vállalatként irodákat, ipari csarnokokat, bevásárlóközpontokat és szállodákat fejleszt. Folyamatban lévő beruházásai a Magyar Telekom székháza, az Ericsson székház és az ibis Styles Budapest Airport Hotel. A vállalat fejlesztései nagy népszerűségnek örvendenek mind az épületeket használó bérlők, mind a befektetői piac szereplői körében. Az üzleti modellnek megfelelő, most zárult tranzakció során a Wing prémium kategóriás city logisztikai központját, a Dél-pesti Üzleti Parkot adta el Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap részére, amelyet a Diófa Alapkezelő képvisel.  A tranzakció értéke megközelíti a 9 milliárd forintot.


„Az épületeink iránti kereslet, egy-egy sikeres tranzakció azt jelenti számunkra, hogy jó úton járunk, mert az, amit fejlesztettünk, jelentős értéket képvisel üzleti szempontból. A Dél-pesti Üzleti Park a maga kategóriájában úttörő fejlesztésünk, az egyik első városi logisztikát célzó központ, ami jó lokációjának és kiemelkedő minőségének köszönhetően hosszú távon is stabil értéket képvisel. Nagy öröm számunkra, hogy a tranzakció során a partnerünk egy hazai intézményi befektető a Diófa Alapkezelő volt.” – mondta Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója.


A Dél-pesti Üzleti Park hosszú távú bérleti szerződésekkel rendelkezik, a raktárterületek kiadottsága folyamatosan 90% feletti, ami többek közt annak is köszönhető, hogy a mindenkori piaci igényeknek megfelelő, költséghatékony, maximálisan rugalmasan alakítható épületeket kínál bérletre Budapesten, a IX kerületben. Fejlesztése 2005-ben kezdődött el és mára mintegy 34.400 m2 nettó bérbeadható csarnok- és irodaterülettel bír. 2009-ben elnyerte az International Property Awards „Legjobb Ipari Fejlesztés” díját. Népszerűségét növeli a belváros közeli lokáció, a jó megközelíthetőség, a kitűnő minőség és az egyedi igényekre szabott megoldások. A központ egyaránt alkalmas termelési, disztribúciós és nagykereskedelmi célokra, emellett magas minőségű irodaterületeket is kínál cégközpontok részére.

 

WING Zrt.