A társaság 2012 óta az elsődleges piacokra –Németország, Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia és Szlovákia – koncentrál és ezekben az országokban tervez hosszú-távon maradni. Egyúttal a jövőben kizárólag az irodapiacon kíván jelentős szerepet betölteni.


Mindezek fényében olyan ingatlanokat értékesítettek, amelyek nem tartoznak a számukra kiemelt szegmenshez. Az eladások oka, hogy a közép- és kelet-európai régióban a CA Immo a gazdasági erejét a irodaházakra kívánja összpontosítani. A társaság Budapesten az Europolis Park Budapest M1 logisztikai komplexumát, és a kisméretű BBC irodaházat értékesítette.


Az M1 logisztikai park a CA IMMO (51%-os részesedés) és az Union Investment tulajdonában volt; a közelmúltban került sor az ingatlan eladására. A vevő a Prologis, vezető globális ipari-ingatlan vállalat.  A Park 69.100 négyzetméter területű, Budapest nyugati határán található, 23 kilométerre a városközponttól, és közvetlen kapcsolattal rendelkezik a Budapestet Győrrel, Pozsonnyal és Béccsel összekötő M1-es autópályával. Az M1 logisztikai park méretében egyike a legjelentősebb ipari-logisztikai tranzakcióknak 2009 óta, melyben az eladót a Colliers International magyarországi irodája, a vevőt a JLL képviselte.


Az M1 logisztikai park legutóbbi bérlője a Deajung Hungary Kft., amely több mint öt évre írt alá szerződést decemberben. A szerződéskötést még a CA Immo egyeztette és véglegesítette a bérlővel. Az autóipari cég 4250 m² raktáregységet, és 441 m² irodaterületet bérel. A tranzakcióban résztvevő ügynökség a DTZ volt.


A Buda Business Centert a Diófa Alapkezelő vásárolta meg a közelmúltban a CA IMMO-tól. A 6400 négyzetméteres kis alapterületű irodaház eladásánál is a Colliers International ingatlanügynökség képviselte az eladói oldalt.„A CA IMMO célja Magyarország tekintetében is a meglévő, nagyságrendileg 200.000 m2-es irodavagyon megerősítése és a jelenlegi, átlagosan 80 százalék feletti bérbeadottsági szint stabilizálása” – mondta Gulyás Ede, a CA IMMO magyarországi ügyvezetője.

 

 

Zempléni