A Russian Railways (RZD) vállalat egykori, pénzügyekért felelős helyettes vezetője a GEFCO-nál kamatoztatja tovább pénzügyi és bankszakmai ismereteit, a közlekedési és logisztikai szektorban szerzett tapasztalatait, valamint a GEFCO fejlődésének stratégiai területét jelentő orosz piaccal kapcsolatos ismereteit. Philippe Cossé helyébe lép, aki a GEFCO csoportnál töltött 15 év után vonult nyugdíjba. Pavel Ilichev feladata a Csoport teljesítményének és pénzügyekkel kapcsolatos stratégiai döntéseinek, mint például az egyesülések és az akvizíciók, irányítása lesz.


 "Örömmel csatlakozom a GEFCO-hoz, mint a gyártási logisztika globális szereplőjéhez és az autóipari logisztika európai piacvezetőjéhez. A globális ügyfelek által elismert szakértelme mellett a GEFCO stabil pénzügyi helyzettel is rendelkezik, amely alkalmassá teszi arra, hogy végrehajtsa nagyratörő növekedési stratégiáját egy folyamatos kihívást jelentő iparágban" - hangsúlyozta Pavel Ilichev.


Pavel Ilichev 1997-ben kezdte a pályafutását a pénzügyi szektorban, az InkomBank  Pénzügyminisztériumba való integrálásával.  1999-ben csatlakozott a BaltUnexim Bankhoz. 2002 és 2003 között a cellulóz és papírgyártással foglalkozó Ilim Pulp Enterprise Vagyonkezelési osztály vezetője volt. 2003-ban a vasúti szállítással és logisztikával foglalkozó Eurosib cég treasury vezetőjévé választották, majd 2006 és 2009 között vezető pénzügyi tisztviselőként dolgozott, ahol a csoport tevékenységeinek stratégiai menedzsmentjéért - beleértve a konténer terminál fejlesztését - volt felelős.


2009 és 2015 között a Vállalati Pénzügyek helyettes vezetői pozícióját töltötte be az RZD-nél, ahol az állami vállalat, az orosz és nemzetközi tőkepiacok közötti együttműködésért, valamint az intézetek minősítéséért és befektetői kapcsolatokért volt felelős. Pavel Ilichev kulcsfontosságú szerepet játszott az RZD tőkeszerkezetének javításában azáltal, hogy innovatív megoldásokat javasolt az orosz pénzügyi piacon. Ezen felül a treasury , a kockázatkezelésért illetve az egyesülések és átvételek (M&A) finanszírozásáért és végrehajtásáért is felelt.


2012 és 2015 között Pavel Ilichevet 3 egymást követő évben a "Top-50 Legjobb Független Orosz Vezető" címre jelölték. A National Association of Independent Directors of Russia (Oroszországi Független Vezetők Országos Szövetsége) által átadott elismerés azokat a vezető tisztségviselőket jutalmazza, akik vállalatirányításban és finanszírozásban alapos ismeretekkel, valamint állami vállalatokat érintő bevált gyakorlatokkal rendelkeznek.


Pavel Ilichev a Szentpétervári Állami Aerotechnikai Egyetemen, valamint a Szentpétervári Állami Közgazdasági és Pénzügyi Egyetem Közgazdasági Gimnáziumában végzett.

 

 

GEFCO