Az iO Partners az ingatlanszolgáltatások integrált skáláját teszi hozzáférhetővé ezeken a piacokon, az eddigiektől eltérő üzleti modellben. A JLL megtartja a létesítménygazdálkodási (IFM) üzletágát, hogy továbbra is közvetlenül nyújtsa ezen szolgáltatását ügyfelei számára.  

A két vállalat partnersége lehetővé teszi, hogy a közeljövőben már más üzleti modellben szolgálják ki az ügyfeleiket Csehországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. A megállapodás révén az iO Partners tapasztalt munkatársakkal, hatékony rendszerekkel és folyamatokkal, valamint a JLL-lel kialakított szoros együttműködésre támaszkodva erősíti meg jelenlétét ebben a négy országban. A fenti piacokon továbbra is az eddigi vezetők irányítják az üzletágakat.

„A partnerségnek köszönhetően az iO Partners egy olyan piacra lép be, mely stratégiai növekedési potenciállal bír, továbbá építhet a JLL által megalapozott több mint 20 éves piacvezető pozícióra. Nagy öröm számunkra, hogy egy erős alapokkal bíró nemzetközi csapatot állítunk össze. A rugalmasságnak és lendületnek köszönhetően az ügyfelek részére kiemelkedő szolgáltatásokat fogunk nyújtani Csehországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában.” – mondta el Michael Stanton, az iO Partners alapítója, aki ingatlan tőkealapok kezelésében szerzett több évtizedes tapasztalattal rendelkezik.
„A négy ország jelenlegi vezetőivel együtt – akik az iO Partners partnereivé is válnak – mindent megteszünk annak érdekében, hogy az átmenet zökkenőmentesen történjen jelenlegi ügyfeleink számára. A kifogástalan üzleti alapokon túl a vezetők határozott elképzelésekkel rendelkeznek mind a szolgáltatási portfólió bővítését, mind pedig a további terjeszkedést illetően.”

„Ez a struktúra összhangban van a JLL stratégiájával, amely a legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtja ügyfelei számára, miközben az egyes piacokban rejlő növekedési lehetőségekre fókuszál.” – fogalmazott Andy Poppink, a JLL EMEA Markets vezérigazgatója. „Az iO Partners-szel kialakított partnerség ideális alapot biztosít a JLL ügyfeleinek és munkatársainak Csehországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában a jövőbeli sikerekhez. Az új struktúra révén a JLL és az iO Partners kiváló minőségű szolgáltatásait nyújtja ügyfeleinek, rugalmas megoldásokat kínálva a kereskedelmi ingatlanokkal összefüggő igények kielégítésére mind a négy piacon. Nagyon várjuk az együttműködést az iO Partners-szel, mely során célunk, hogy tovább fejlesszük ügyfélkörünket a régióban, valamint biztosítsuk munkavállalóink számára a zavartalan átmenetet.

Az iO Partners és JLL közötti partnerségi megállapodás várhatóan 2023 júniusának elejétől lép életbe, az integráció pedig a rákövetkező hónapokban zajlik majd.


JLL   iO Partners