A gyorsan kialakult kiváló partneri kapcsolatoknak és a rugalmas szolgáltatásoknak köszönhetően a logisztikai szolgáltató 2024 első negyedévében újabb 7800 m2-nyi területtel bővítette a bérleményét az Ull3 épületben, amelynek BREEAM minősítése jelenleg folyamatban van.

A csaknem 50 éve alapított, hat kontinensen több mint 50 országban és több mint 180 lokációban működő Scan Global Logistics széleskörű logisztikai és szállítmányozási szolgáltatásokat kínál partnerei részére. A vállalat azért választotta az üllőn található CTPark Budapest East logisztikai parkot, mert azonnal elérhető bérleményt vehetett birtokba versenyképes piaci áron rugalmas szolgáltatásokkal.

A Scan Global Logistics BREEAM-minősítésű Ull2 csarnokában a folyamatos külső-belső felújítás során modern műszaki megoldásokat telepítettek, így az épület új homlokzati burkolást kapott, a fenntarthatóság érdekében napelemeket helyeztek a tetőzetre, az irodai részeken pedig hőszivattyú biztosítja a fűtést. Emellett a régi lámpatesteket LED-rendszerre cserélték, új biztonsági kamerarendszert építettek ki és a kerítést is felújították.

A gyorsan kialakult kiváló partneri kapcsolatoknak és a világszínvonalú szolgáltatásoknak köszönhetően a Scan Global Logistics máris bővítette bérleményét a logisztikai parkban, amely kölcsönösen előnyös mindkét fél számára. Egyrészt a CTP stratégiai célja, hogy a bérlőkkel hosszú távú kapcsolatot kialakítva támogatja azok bővülési igényeit, miközben az ingatlanokat hosszú távon saját tulajdonban tartja és üzemelteti magas színvonalon. Másrészt a bérlő a kiváló szolgáltatások mellett a versenyképességét azzal is növelheti, ha a már meglévő vállalati bázisát és infrastruktúráját ugyanabban a logisztikai parkban fejlesztheti.

Az újonnan birtokba vett Ull3 csarnok BREEAM ’Very Good’ minősítése folyamatban van, ennek érdekében a CTP napelemeket telepített az épületre, hogy zöld energiát biztosítson a bérlő számára. Emellett az irodai területeken a meglévő hűtés/fűtési rendszert hőszivattyús technológiára cseréli, illetve a bérlő kívánsága szerint a tűzjelző rendszer átépítésével magasabb tárolási magasság elérése válik lehetővé.

A bővülés során szintén fontos tényezőként jött számításba, hogy a logisztikai park kiváló lokációban – Üllő mellett Budapesttől 8 km-re, az M0-s körgyűrű és az M4-es autópálya kereszteződésénél – helyezkedik el. A CTPark Budapest East az M0 közelsége miatt nem csak az összes autópályáról könnyen elérhető, hanem nagy számban áll rendelkezésre munkaerő is, így ideális helyszín logisztikai és gyártó cégek számára egyaránt.

Az új megállapodás is jelzi, hogy a CTP az új fejlesztések mellett a már meglévő ingatlanállományát is folyamatosan karbantartja és megújítja, hogy a legmodernebb technológiák és műszaki megoldások segítségével fenntarthatóvá és versenyképessé tegye a csarnokait.

„Nagy örömmel üdvözöljük, hogy az üllőiparkunkban jelenlévő Scan Global Logistics – amely Magyarországon kötötte meg az első bérleti szerződését a CTP Csoporttal – máris jelentős mértékben bővítette a bérleményét. Ez is jelzi, hogy mi a hosszú távú sikeres együttműködésre alapozzuk a partneri kapcsolatainkat, és minden erőfeszítésünk arra irányul, hogy a bérlőink számára magas színvonalú, rugalmas és versenyképes szolgáltatásokat kínáljuk. A Scan Global Logistics által birtokba vett újabb csarnokot is folyamatosan fejlesztjük, hogy a legújabb, fenntartható igényeket és digitális megoldásokat is biztosítsa” – mondta Tar Péter, a CTP Hungary Senior Business Development Managere.

„Mindössze néhány hónapja költöztünk be a CTPark Budapest East logisztikai parkba, ahol nagyon jó együttműködést alakítottunk ki a CTP-vel, így nyilvánvalónak tűnt, hogy a szervezeti struktúránk és ingatlanállományunk bővítése során itt a helyszínen keresünk újabb csarnokot. Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy a CTP gyorsan kiváló bérleményt tudott a rendelkezésünkre bocsátani, amelyben a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk is érvényesül” ¬– tette hozzá Kovács Gábor, a Scan Global Logistics magyar ügyvezetője és a közép- és kelet-európai régió igazgatója.


CTP