A belga cég 30 hektárnyi területet vásárolt Ecsernél, az M0-ás autópálya közvetlen szomszédságában, ahol logisztikai fejlesztést valósít meg. A beruházás keretében 120 ezer négyzetméter raktár épül.

Budapest, Liège, 2020. július 28. – Az Erste Bank Hungary Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló, ingatlankezeléssel és -értékesítéssel foglalkozó Erste Ingatlan Kft. adásvételi megállapodást írt alá a Weerts Group-pal a tulajdonában lévő 116 hektáros ecseri területből 30,6 hektár értékesítéséről.

A Liège-i központú, családi tulajdonban lévő Weerts Group a logisztikai szektorban, az ingatlanfejlesztésben és az autóversenyzésben érdekelt. A logisztikai üzletág olyan nagyvállalatoknak valósított meg fejlesztéseket Belgiumban, mint az Audi, a Mondelez vagy a BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH. A vállalat nevéhez fűződik több iroda- és lakóingatlan-beruházás Belgiumban, Luxemburgban, Németországban, Romániában és Magyarországon. A motorsportok szerelmesei pedig onnan ismerhetik, hogy ez a cégcsoport birtokolja a világhírű WRT versenyautó-istállót, amelynek autói többek között a FIA GT versenyein szerepelnek.

A Weerts Group komoly szereplőnek számít a raktár- és logisztikai szektorban. A vállalatnak jelenleg 250 ezer négyzetméter fejlesztése van a megvalósítás szakaszában Belgiumban, Németországban és Magyarországon, emellett további 300 ezer négyzetméter pedig előkészítés alatt. Magyarországon 2015 óta van jelen a Weerts Group a nagytarcsai ipari parkban, ahol most zajlik a helyi bázis bővítése, amely várhatóan 2021 elejére készül el összesen 46 ezer négyzetméteren. Ez a kapacitás egészül ki az Erste Ingatlan Kft.-től vásárolt területtel, amelyen 120 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít fel a társaság. Ezzel a magyarországi lesz a cégcsoport legnagyobb, Belgiumon kívüli logisztikai beruházása.

„Az ecseri beruházás is jelzi, hogy továbbra is elkötelezettek vagyunk Magyarország iránt. A kiváló üzleti kilátások mellett a jó infrastruktúra és a hatóságok befektető-barát hozzáállása is vonzóvá teszi számunkra az országot. Meggyőződésünk, hogy a budapesti agglomeráció keleti térsége jelentős üzleti potenciállal bír, hiszen a repülőtér közelsége, a jó úthálózat és a jól képzett munkaerő ideális feltételeket biztosítanak az ehhez hasonló beruházásokhoz” – indokolta a helyszínválasztást Pascal Weerts, a Weerts Group vezérigazgatója.

„Idén ez már a második jelentős tranzakciónk Ecseren. Áprilisban értékesítettünk 57 hektárnyi területet, amelyen a JYSK áruházlánc építi fel az új magyarországi logisztikai központját. Büszkék vagyunk rá, hogy két ilyen nagy, nemzetközi vállalattal működhetünk együtt és segíthetjük a társaságokat magyarországi terjeszkedésükben” – mondta el dr. Gégény Andrea, az Erste Ingatlan Kft. ügyvezetője.

„Az ecseri terület iránt folyamatos az érdeklődés, jelenleg még közel 88 hektár telekingatlannal rendelkezünk. Bízunk benne, hogy rövid időn belül ezekre a területekre is tudunk megállapodásokat kötni, tekintettel azok kiemelkedő adottságaira és a logisztikai ágazat kimagasló teljesítményére” – tette hozzá Molnár Melitta, a terület asset managere.

„A járvány ellenére is pezseg a magyar logisztikai ingatlanpiac sőt, az e-kereskedelem felfutása további raktárigényeket generálhat. Az külön biztató, hogy a logisztikai szektorban az ecserihez hasonló fejlesztések indulnak, hiszen ez az ágazat biztosítja a gazdaság vérkeringését. Az Erste-Weerts üzlet azt jelzi, a logisztikaiingatlan-befektetők optimisták a jövőt illetően és bíznak abban, hogy a járvány csak átmeneti visszaesést okoz a gazdaságban, a talpra állás gyors lesz” – mondta el Takács Péter, a VLK Cresa partnere.

 

FlowPR