Audis vezető lett a 2015-ös Év Logisztikai Menedzsere

Molnár Ádám, az Audi motorgyárának logisztikai vezetője nyerte a 2015-ös Év Logisztikai Menedzsere címet.  A szakember 250 logisztikus munkatárs közvetlen vezetője, a logisztikai feladatok kivitelezését további mintegy 2200 logisztikai szolgáltatóknál dolgozó munkatárs támogatja.

A győri Audi Hungária Motor Kft. a világ legnagyobb motorgyárává nőtte ki magát, évente közel kétmillió motort gyárt. A termelési célokat lehetetlen volna teljesíteni professzionálisan működő, innovatív és hatékony logisztikai folyamatok nélkül. Molnár Ádám felel a világ minden részéről érkező, naponta 180 millió euró értékű áruforgalomért a motorgyártást illetően. Logisztikai vezetőként elkötelezett támogatója a környezet számára kíméletesebb vasúti szállítás mellett, többek között ennek is köszönhetően az elmúlt öt évben az Audi vasúti szállításainak részaránya elérte és meghaladta az 50%-ot.

Molnár Ádám logisztikai szakembereinek segítségével a logisztikai mérnökképzésből is kiveszi a részét.

Kovács József Bernát lett az Év Beszerzési Menedzsere

Kovács József Bernátnak, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. beszerzési vezetőjének ítélték a 2015-ös Év Beszerzési Menedzsere címet. A díjazott gépészmérnökként kezdte pályáját, majd dolgozott gyártási részlegvezetőként és főmérnökként.  A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-nél 2001-ben kezdte tevékenységét anyaggazdálkodási vezetőként, 2005 óta pedig a beszerzési vezető pozíciót tölti be.

Kovács József Bernát vezetése alatt a cég beszerzési szervezete egyszerű végrehajtóból a vállalati értékteremtés fontos szereplőjévé lépett elő. Felkészült mérnökként elérte, hogy a beszerzésért felelős csapatot ma már a termékfejlesztés korai fázisában bevonják a vállalati folyamatokba.

A Knorr-Bremse vasúti divíziójának legnagyobb gyára többek között a nagyon dinamikus kínai piac gyakran kiszámíthatatlan igényeit is képes volt kiszolgálni. Az elmúlt években a beszállítói kör sikeres menedzselésével magas szintű vevőkiszolgálás mellett rekord mértékű megtakarítást sikerült realizálni.

A szakember évek óta tagja az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubjának, rendszeresen tart előadásokat szakmai fórumokon.


Logisztikai Kiválóság Díjat nyert a Scitec Kft.

A Logisztikai Kiválóság Díj idei nyertese, a Scitec Kft. 1996 óta gyárt prémium minőségű táplálék-kiegészítő termékeket sportolók és testépítők részére. Több mint 700 terméke a világon bárhol megvásárolható. A Scitec egyike azon kevés cégnek a világon, amely az összes legyártott fehérjéjét laboratóriumban teszteli és az eredményeket a weboldalon elérhetővé teszi a vásárlók számára.

A cég évről évre dinamikusan növelte a forgalmát és több olyan hónap volt, mikor rekord mértékű értékesítést kellett kiszolgálnia. A pályázat bemutatja, hogy válaszolt a Scitec a növekedéssel járó kihívásokra folyamatosan működő termelés és vevőkiszolgálás mellett.  A Scitec válasza komplex, nem csak a termelési kapacitás bővítését érintette, hanem együtt járt az anyag- és információáramlás újragondolásával, a minőségbiztosítási rendszer és a beszerzés átalakításával is.


Elismerések átlag feletti teljesítményekért

Az idei évben három tovább kimagasló teljesítményt nyújtó szakembernek ítélt oda elismerő oklevelet az MLBKT elnöksége. Elismerést kap Szűcs Arnold, a LEGO Manufacturing Kft. szenior termelési és logisztikai igazgatója, Koller Tamás, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. ellátási lánc igazgatója és Dominek Ákos, a GDF SUEZ Energy Holding Hungary Kft.  beszerzési igazgatója.


Az ünnepélyes díjátadó november 12-én, az MLBKT kongresszusán lesz Balatonalmádiban.

 

 

 

MLBKT