Az elmúlt években ez a rendezvény elengedhetetlen részévé vált a hazai logisztikai eseményeknek. E jeles nap elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerjék a szakma kulisszatitkait és bepillantást nyerhessenek a logisztika világába. Az idei évben a Logisztika Napja a koronavírus-járvány következtében online formában a virtuális tér nyújtotta lehetőségeket kihasználva valósul meg április 15-én. A magyarországi események kezdeményezője és összefogója most is az MLBKT.

Ebben az évben 28 intézmény és vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez és közel 800 látogatóra számítunk az online térben. Idén alacsonyabb a csatlakozó települések száma: Budapest mellett 8 helységből jelentkezünk programmal (Szombathely, Zalaegerszeg, Herend, Kecskemét, Debrecen, Szarvas, Dunaharaszti, Üllő).

A programpaletta idén is lefedte az ellátási lánc teljes területét, így ki-ki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő szórakoztató ismeretszerzést, legyen szó raktározásról, szállítmányozásról, csomagolásról vagy anyagmozgatásról. A programok színességét tovább növelte a különböző iparágak jelenléte.
A délelőtt folyamán a résztvevők megismerhetik a jövőbeli okosraklapok működését, a tachográf adatok kiértékelésének folyamatát és a színes telematikai megoldásokat, az operációkutatás és a döntéstámogatás megvalósulását szállítási feladatok esetében. A kincsvadászok számára egy izgalmas, online és offline formában is teljesíthető geocaching jellegű játékkal készülünk. A digitális megoldások iránt érdeklődők megtapasztalhatnak különböző automatizálási lehetőségeket intralogisztikai megoldásokkal, képet kaphatnak az adatok hasznosításáról és a logisztika 4.0 lehetőségekről.
A későbben csatlakozók megtekinthetik az utolsó kilométeres kiszállításban igazán környezetbarát megoldást, a Cargo Bike működését, a minőségellenőrzési folyamatok automatizálási lehetőségeit, bepillantást nyerhetnek az e-hulladék menedzsment rejtelmeibe és zárásként összemérhetik tudásukat egy jó hangulatú kocsma kvízben.

Az idei Logisztika Napján is kiemelt szerep jut a középiskolai diákoknak és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak. A rendezők egy része e célközönség számára is előadással készül nem titkoltan azzal a céllal, hogy felkeltsék az érdeklődést a logisztikai szakma iránt, bemutatva annak összetettségét, szépségeit, kihívásait és a benne rejlő izgalmakat, valamint vonzó munkáltató képében mutatkozzanak be a közönség előtt.
 
Az esemény hivatalos weboldala https://logisztikanapja.hu/ ahol az eseményekről készült beszámolókat és a rendezvények visszanézhetőségi linkjét az eseményt követően közzétesszük.

 

MLBKT