A több, mint 18 millió EUR értékű kiemelet beruházás keretében a CTP építi a Lenovo első, csúcs-technológiát képviselő európai gyárát közel 35 000 négyzetméteren, amelynek átadását 2021. tavaszára időzítették. A Lenovo vezetése számos európai helyszín vizsgálata után választotta Magyarországot a beruházásra, leginkább a központi elhelyezkedés, a kiváló közlekedés, a jól képzett munkaerő és az előnyös gazdasági környezet miatt.

A beruházás több szakaszban, csaknem 1 000 új munkahelyet teremt, és a legkorszerűbb technológiákat telepíti Magyarországra, amelynek révén a hazai informatikai szakemberek is világszínvonalú gyárban dolgozhatnak majd. Az egységben elsősorban asztali számítógépeket, grafikus munkaállomásokat és adatközponti eszközöket gyártanak. Az új gyártócsarnok a Lenovo globális hálózatának része lesz, amely világszerte több, mint 30 gyártóegységgel rendelkezik.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a Lenovo első európai gyárát a CTP építi és hamarosan a mi közreműködésünkkel kezdi meg a termelést" – nyilatkozta Huszlicska Dávid, Üzletfejelsztési Igazgató.

A ctPark Budapest East Üllőn, Budapesttől 8 km-re délkeletre, az M0-ás körgyűrű és az M4 autópá-lya találkozásánál, található, pár perc autózásra a budapesti nemzetközi repülőtértől, ideális környezetet teremtve a nemzetközi gyártáshoz.

 

CTP