A Központ elsősorban az élelmiszeripar csomagolásakor keletkező PET műanyaghulladék, mint másodnyersanyag újrahasznosításával foglalkozik. Az új technológia képes lesz arra, hogy bármilyen minőségű PET palack a kupakkal és a címkével együtt újrahasznosítható legyen. Maga a fejlesztés alapötlete olyan adatokon is alapszik, melyek szerint csak Magyarországon évente 1,4-1,6 milliárd PET-palack hulladék keletkezik, aminek alig 20 százalékát hasznosítják újra – jelenleg.


Arra a kérdésre, hogy miért Karcagon létesült a beruházás, Nagy Tibor ügyvezető válaszol: „Céljaink eléréshez a legjobb feltételeket itt, a Karcagi Ipari Parkban találtuk meg. A 2000 óta működő Karcagi Ipari Park hagyományosan az élelmiszeripari, élelmiszer logisztikai ágazatokra fókuszált. Ennek alapját a város erős élelmiszer gazdasági tradíciói adják. Az pedig véleményünk szerint minden hazai vállalkozó számára példaértékű, ahogyan a befektetők egy csoportja ezen a területen összefogott, és létrehozta az Öko-parkot. Megtiszteltetés számunkra, hogy egy hulladék-feldolgozó programhoz csatlakozhatunk, mely megtestesíti a fenntartható környezet és a fenntartható fejlődés koncepcióját.”


A Karcagi Ipari Park Kft. az InfoGroup cégcsoport tagja

A magyar tulajdonban lévő InfoGroup cégcsoport immár 25 éve van jelen a hazai ingatlanpiacon. Értékesítési és bérbeadási célú iroda-, ipari- és lakóingatlan-beruházásait jellemzően saját tulajdonú telkeken valósítja meg. A mai napig harmincnál is több sikeres projekt fűződik a cég nevéhez, ezek összértéke meghaladja a 84 millió eurót.

 

 

InfoGroup