„Ez a tranzakció ismét egy jó példa arra, hogy a végfelhasználó saját céljára már egy meglévő épületet vásárol meg.” - mondta Tim Hulzebos, a Colliers Magyarország ügyvezető igazgatója. Az ilyen jellegű cégek inkább érdekeltek az említett ingatlantípus megvételében, mintsem, hogy saját fejlesztésben gondolkodjanak, ezzel időt, pénzt és energiát spórolhatnak meg, és mindeközben saját tevékenységükre koncentrálhatnak. Különösképpen igaz ez egy attraktív árazású ingatlan esetében, amely az újra előállítási költség nagyságrendileg 50-60 százalékáért vásárolható meg.” – egészítette ki Tim Hulzebos.

 „Első sorban – a Magyarországra újonnan betelepülő, illetve bővülő – autóiparhoz kapcsolódó cégeknek értékesítünk hasonló ingatlanokat, azonban a budapesti régióban elhelyezkedő épületek esetében nagyobb számú és változatosabb tevékenységi körrel rendelkező vevői érdeklődésre lehet számítani.” – mondta Beck Tamás, a Colliers Magyarország ipari ingatlan üzletágának igazgatója.

„Egy másik kiváló példa erre a Samsung korábbi épülete Szigetszentmiklóson, amelyet a nyár folyamán adtunk el egy – az első európai üzemét nyitó – kínai, televízió-gyártó cégnek.” – említi Beck Tamás, hozzátéve, hogy a Colliers jelenleg is számos hasonló ingatlant kínál eladásra Budapesten és vidéken egyaránt, komoly piaci érdeklődés mellett és jó eséllyel történő értékesítést feltételezve.

 

Colliers