Összességében több mint 13 százalékkal javult a GLP GRESB szerinti teljesítménye 2020-hoz képest, és nemcsak Green Star besorolást kapott valamennyi alapra vonatkozóan, hanem ezek rendre felül is múlták az átlagos pontszámokat. Kiemelkedik a GLP J-REIT (3281:TSE) és a GLP Japan Income Partners („GLP JIP I”), amelyek a lehető legmagasabb, ötcsillagos értékelést érdemelték ki.

A GLP J-REIT alapot emellett a tőzsdei ingatlanszektor globális legjobbjának, valamint a tőzsdei és tőzsdén kívüli ingatlanszektor regionális legjobbjának is kikiáltották. A GLP JIP I pedig első helyen végzett az ipari, tőzsdén kívüli értéknövelt kategóriában. Ez az egymást követő második év, amikor a GLP a legmagasabb szintű elismeréseket gyűjti be az ázsiai ipariingatlan-szektorban.

A GLP Japan Income Fund („GLP JIF”) négycsillagos GRESB besorolást kapott az első nevezése alkalmával, a GLP China Logistics Fund („GLP CLF I”) pedig a második legmagasabb pontszámot érte el az opportunista kategóriában.

A GLP Europe Development Partners I („GLP EDP I”) Európában négycsillagos besorolást kapott a fejlesztési tevékenységet vizsgáló szempont szerint, és az európai ipari kategória 31 szereplője közül az ötödik helyen áll. Hasonlóan jól teljesített a csoport másik európai fejlesztési alapja, a GLP Continental Development Partners („GLP CDP I”), amely a korábbinál kilenccel magasabb pontszámot ért el.

A GRESB egy szigorú sztenderd, amelyet széles körben az ingatlanvállalatok és –alapok fenntarthatósági teljesítményének egyik legjobb fokmérőjeként ismernek el világszerte. A 2020-as 1700 után a 2021-es GRESB ESG benchmarkba több mint 2200 ingatlan- és infrastrukturális alapot, vállalatot és eszközt vontak be. Az adatok több mint 140 – összesen több mint 47 billió dollárnyi vagyont kezelő – intézményi befektetőt segítenek összetett fenntarthatósági problémák kezelésében és a felelős befektetések gyarapításában.

Mindemellett a vállalati fenntarthatósági és irányítási gyakorlatai elismeréseképpen a GLP 10,3 pontos ESG kockázati értékelést kapott (minél alacsonyabb az érték, annál kedvezőbb), és a Sustainalytics, az egyik legjelentősebb független ESG minősítő az „alacsony kockázatú” kategóriába sorolta. Az új pontszám jelentős javulást jelent az előző évhez képest, és ezzel a GLP a Sustainalytics által értékelt 13 654 globális vállalat legfelső két százalékához tartozik. A Sustainalytics ESG kockázati besorolása egy cég iparágspecifikus anyagi ESG kockázatoknak való kitettségét vizsgálja, valamint azt, hogy a vállalat mennyire eredményesen kezeli ezeket a tényezőket.

Meredith Balenske, a GLP globális ESG ügyekért felelős vezetője elmondta: „Az ESG az üzleti tevékenységünk elválaszthatatlan része. A GRESB szerinti remek teljesítményünk és a javuló ESG besorolásunk egyértelmű visszaigazolása azoknak a lépéseknek, amelyeket azért tettünk, hogy beépítsük az ESG-tényezőket az üzleti és befektetési döntéseinkbe, valamint sokat elmond a befektetőknek a teljesítményünkről. A fenntarthatóság mélyen belevésődött a GLP hosszú távú stratégiájába, kultúrájába és erkölcsi világképébe, és továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy vezető szerepet játsszunk az iparág formálásában, és hogy globális vállalati szereplőként kivegyük belőle a részünket.

 

GLP