A lehetőség

Az EYELEVEL olyan világmárkák számára gyárt bútorelemeket és eladótéri eszközöket, mint az Adidas, a North Face, a Calvin Klein és a Nike. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy ezek a márkák központi szerepet játszanak az üzletekben és az interneten, ezért a vállalat egy build-to-suit (BTS) épület fejlesztésével bízta meg a Prologist a Prologis Park Prague-Airport területén. A feladat iskolapéldája volt az együttműködésen alapuló tervezésnek, hiszen a projekt során a kiváló minőségű, hatékony és fenntartható épületek fejlesztése terén szerzett tapasztalatainkat nagyszerűen egészítették ki az EYELEVEL belsőépítészeti szakembereinek kreativitása és innovatív ötletei.

A kihívás

A belsőépítészetre specializálódott EYELEVEL-nek olyan munkahelyi környezetre volt szüksége, amely segíti a zökkenőmentes, hatékony és környezetbarát működést, és ahol a pozitív környezet ösztönzi a kreatív gondolkodást és növeli az itt dolgozók munkakedvét.

A megoldás

A Prologis az EYELEVEL-lel szoros együttműködésben alakította ki a 27 370 négyzetméter alapterületű BTS teret ebben az A kategóriájú BREEAM minősítéssel rendelkező, a fenntarthatóságot szolgáló legmodernebb megoldásokkal felszerelt új logisztikai központban.

Ezek közé a megoldások közé tartozik kívülről az épület homlokzatának és tetőszerkezetének fokozott szigetelése és az elektromos autók számára elhelyezett töltőállomások. Az épületen belül és kívül a legkorszerűbb, mozgásérzékelő szenzorokkal ellátott energiatakarékos LED világítótestek kerültek felszerelésre. A folyamatos ellenőrzést és analitikát is biztosító legmodernebb intelligens fogyasztásmérő technológia lehetővé teszi, hogy az ügyfél ellenőrizni és csökkenteni tudja közüzemi költségeit. Korszerű csapadékvíz-kezelési rendszer gondoskodik a mosdók és WC-k minimális vízfogyasztásáról. Az épületen belül az irodákban padlófűtés és -hűtés, valamint vizes hőszivattyú is helyet kapott. Pihenőrészt is kialakítottunk az épületben, ahol az EYELEVEL munkatársai lazíthatnak, újabb inspirációt meríthetnek a munkához és beszélgethetnek egymással – ami létfontosságú egy olyan vállalatnál, ahol a siker egyik záloga a kreativitás.

Az épület egyik fő vonzereje az elhelyezkedéséből adódik. A Prologis Park Prague-Airport a D6 autópálya 7-es kijárata közvetlen közelében, a prágai repülőtértől öt percre, ugyanakkor a Prága jelentette nagy fogyasztási központhoz is közel található. A multinacionális márkák számára közvetlen hozzáférést biztosít a fővároshoz, ahol a kreatív munkaerő is nagy számban áll rendelkezésre. A park kiváló összeköttetéssel rendelkezik a belföldi és nemzetközi kereskedelmi útvonalakhoz. A D0 körgyűrűn 10, illetve 20 perc alatt érhető el a D5 és a D1 autópálya, amelyek csatlakozási lehetőséget biztosítanak más jelentős csehországi fogyasztási központokhoz.

A tanulság

A Prologis a saját erőforrásai mellett ügyfeleitől, befektetőitől, más iparágaktól és az új technológiákból is folyamatosan új ötleteket és ihletet merít. Az EYELEVEL számára átadott új BTS épület is bizonyítja, hogy két kreatív és innovatív tervezőkből és kivitelezőkből álló csapat együttműködéséből milyen nagyszerű dolgok születhetnek.

 

Prologis