Ez már a második BTS projekt, amit a Prologis idén kezdett a parkban, és a harmadik Közép-Lengyelországban. A második negyedévben egy 42.000 négyzetméteres épület fejlesztése indult meg Piotrków Trybunalskiban az Agata számára, valamint egy 11.740 négyzetméteres BTS épület kialakítása a német logisztikai szolgáltató, a Geis részére.

Az Arvato Polska a lengyel piacon kínál széleskörű szolgáltatásokat az ellátásilánc-menedzsment (SCM), ügyfélkapcsolat menedzsment (CRM) és professzionális pénzügyi szolgáltatások (FS) területén. Logisztikai szolgáltatóként 12 éve működik együtt a Prologis Lengyelországgal, több mint 30.000 négyzetméter ipari területet bérel e-kereskedelmi, telekommunikációs és gyógyszeripari ügyfelei részére a Prologis Park Błonie területén.

„A Strykówban kialakított új épületet az e-kereskedelmi partnereink számára nyújtott szolgáltatásaink további bővítése miatt választottuk” – mondta Lidia Ratajczak-Kluck, az Arvato Polska SG SCM igazgatója és elnökségi tagja. „A Prologis mellett ügyfélközpontú megoldásai és professzionális tanácsadói tevékenysége miatt döntöttünk. A fejlesztést egy, a divatiparban működő vállalat különleges igényeinek figyelembe vételével kellett megvalósítani, olyan módon, hogy kiemelkedő kiszolgálást biztosítsunk ügyfelünk számára. A Prologis szakemberei a padlózat egészének megerősítését javasolták annak érdekében, hogy rugalmasan használhassuk a félemeletet.”

„Sokszínű portfoliónknak köszönhetően, az elérhető, építési engedéllyel rendelkező helyszínek széles választékát tudtuk ajánlani ügyfelünknek, mindezt gyors beépítési lehetőséggel” – mondta Ewa Zawadzka, a Prologis Lengyelország fejlesztésekért felelős vezetője. „Különös figyelmet fordítottunk arra, hogy ajánlatunk magába foglalja a további bővítés lehetőségét, valamint a tömegközlekedési csomópontokhoz való kiváló csatlakozást.”

„Az egyedi kialakítású logisztikai területek iránti növekvő igény Közép-Lengyelországban megegyezik a Prologis és az Eyefortransport közös kutatásának megállapításaival (Logisztikai ingatlanhálózatok bővítése - Logistics Real Estate Network Expansion), amelyből kiderül, hogy ez a térség a legkeresettebb logisztikai helyszín Kelet-Közép-Európában” – tette hozzá Zawadzka.

A Prologis Park Stryków a Gdańsk és Bécs közötti A1/E75, illetve a Berlinből Moszkvába vezető A2/E30 autópályák közös szakaszától egy kilométerre található. Ez az úthálózat zökkenőmentes elérést biztosít Łódź városához és annak vonzáskörzetéhez, valamint az ország egész területéhez. A park összterülete 80.500 négyzetméter lesz.

A kelet-közép-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfoliója eléri a 4.4 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlan szolgáltatójának számít (2016. szeptember 30-i adatok alapján).

 

ProLogis