Luc Nadal, a GEFCO Csoport igazgatótanácsának elnöke szerint: „A GEFCO félévi eredményei tükrözik azt a már 2016-ban is megmutatkozó pozitív trendet, melynek eredményeként a csoport működési és pénzügyi teljesítménye is nőtt, a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye pedig 25,8%-kal növekedett. A 1,9%-os bevétel gyarapodás a régebbi partnereinkkel kialakított szoros együttműködés eredménye, és köszönhető a szélesebb ügyfélkörben folyamatosan erősödő kereskedelmi teljesítményünknek is, ami elérte a 6%-ot."
 
Stabil pénzügyi helyzet és növekedés

2017 első felében a GEFCO Csoport forgalma elérte a 2,262 milliárd eurót, mely 1,9%-os növekedést jelent a 2016-os év azonos időszakához képest. A növekedés főként a megerősödő európai autópiacnak és európai gazdaságnak, illetve a nemzetközi ügyfélkör folyamatos bővítésének köszönhető.

Az első hat hónap kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 114,8 euró volt, mely 25,8%-os növekedést jelent 2016 első félévéhez viszonyítva. A nyereségesség jelentős növekedése a GEFCO által bevezetett proaktív politika eredménye, melynek célja a beszerzésmenedzsment optimalizálása és az állandó költségek csökkentése. A Csoport „asset-light” (nem eszközigényes) üzleti modellje szintén elősegíti a hatékony költségmenedzsmentet. A GEFCO nagyon kevés adóssággal rendelkezik, pénzügyi helyzete stabil.

A diverzifikáció a fejlődés motorja

Az egyik legösszetettebb, legnagyobb igényeket támasztó logisztikai ágazatnak számító autóiparban a GEFCO több, mint 65 éve van jelen, és világszerte teljes ellátási láncokat menedzsel, illetve optimalizál. E páratlan know-how-nak köszönhetően a cégcsoport 2017-ben újabb szerződéseket kötött. A legjelentősebb ezek közt egy kibővített partnerségi megállapodás a Volkswagennel a cég rosarioi és Buenos Aires-i üzemeire vonatkozóan, a közép-európai internetes használtautó-kereskedés piacvezetőjével, az Auto 1-gyel kötött megállapodás, valamint a BMW-vel kötött egyesült királysági megállapodás, melynek keretében a GEFCO összetett menedzsmentszolgáltatásokat nyújt új autókhoz és motorkerékpárokhoz, valamint gondoskodik a járművekről az élettartamuk lejártát követően.  

A Csoport az ipari szektor különböző gyártóit is segíti abban, hogy növeljék saját versenyképességüket. A partnerek bizalma, és számuk folyamatos növekedése igazolja a GEFCO egyedülálló szakértelmét. A vállalat 2017 első felében új, kiterjedt együttműködési megállapodást kötött a francia ruházati márkakereskedővel, a Kiabival a cég normandiai és délnyugat-franciaországi üzleteire vonatkozóan, valamint megállapodott egy vezető egyesült királysági olajipari vállalattal kenőanyagok FÁK országokba való szállításáról, multimodális logisztikai megoldások segítségével.
A GEFCO a fentieken túl is folytatja diverzifikációs stratégiáját, és igyekszik megragadni a dinamikusan fejlődő élettudományi és egészségügyi piac nyújtotta lehetőségeket, így kibővítette a Mundipharma Medical Company-nak nyújtott szolgáltatásainak körét. A vállalat egyre több támogatást nyújt a humanitárius és segély szektorban is.

 

GEFCO