Az új fejlesztéssel ma már a „Put to light” arra is alkalmazható, hogy megjelölje az operátornak, melyik palettára kell elhelyeznie a komissiózott árut. A klasszikus PMO (Picking Multi Order), azaz az összetett rendelések kiszedésére alkalmazott módszer a kisebb rendelési tételek esetében produktív, de igen komplex feladat, amely a komissiózási folyamat során a minőségi problémák kiszűrését nem teszi lehetővé. Az FM Logistic és partnere, a Balea közösen dolgozták ki azt a megoldást, amely ötvözi a logisztikai szolgáltató pragmatizmusát az ipari ellenőrzési rendszerek specialistájának tudásbázisával.

 

Ennek eredményeként a közösen megvalósított Put to light módszerhez egy fényjelzéssel felszerelt állványt alakítottak ki, amely a komissiózandó tételek mennyisége mellett azt is jelzi az operátor számára, hogy azokat mely palettára kell elhelyeznie. A magasságában állítható állvány az anyagmozgató gép talapzatára rögzített, annak akkumulátoráról működtetett, és maximum 6 fényjelző helyezhető el rajta. Emellett kompatibilis a rádiófrekvenciás terminálokkal csakúgy, mint a hangalapú vezérléssel, s ezzel a hibamentes nyomon követés minden tekintetben biztosított, így az operáció hatékonysága és termelékenysége nagyban növelhető.

Ezt az innovatív Put to light rendszert az FM Logistic egyik lengyelországi telephelyén két hónapig tesztelték, és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak az operátoroktól mind a megbízhatóság, mind a funkcionalitás és ergonómia tekintetében. – Ez az innovatív megoldás a cégcsoport ügyfeleinek valós igényeit szolgálja. Lengyelország már megrendelte és hamarosan Oroszországban is bevezetésre kerül. A közlejövőben pedig ki szeretnénk terjeszteni nemzetközi szinten minden olyan tevékenységre, ahol összetett rendelések (Picking Multi Order) komissiózása történik – mondta Karine Bouchery, az FM Logistic innovációs fejlesztésekért felelős vezetője.

 

 

Logisztika.com