Sokasodnak a biztató jelek a magyarországi építőiparban, amelyen belül egyre több területen tapasztalnak fellendülést a piaci szereplők. Noha a lakásépítések számának csökkenése még tavaly sem állt meg, jó hír, hogy az újonnan kiadott lakásépítési engedélyek száma 2015-ben 30 százalékkal haladta meg a 2014-es értéket a KSH február végén kiadott gyorstájékoztatója szerint. Különösen kedvező, hogy a magyarországi lakáspiac szempontjából meghatározó Budapesten 73 százalékkal nőtt az újonnan kiadott engedélyek száma, tehát hosszú évek után idén újra lendületet vehetnek a társasház-beruházások. Ezt segítheti az újlakások értékesítésénél alkalmazott áfakulcs 27-ről 5 százalékra csökkentése, valamint a családok otthonteremtési kedvezményének (CSOK) idei bevezetése is.


Ezzel párhuzamosan a gazdálkodó szervezetek építési célú beruházásait hajthatják a 2015-ben kiírt, és az agráriumot célzó európai uniós pályázatok, illetve a 2016-ra várt beruházásösztönző kiírások. Mindezek mellett jelentős megrendelés-állománnyal kecsegtetnek az építőipar számára az elmúlt hónapokban bejelentett feldolgozóipari nagyberuházások is.


Jól indult az idei év a Lindab Kft. számára is, amely annak ellenére több mintaértékű beruházást fejezett be az elmúlt hónapokban, hogy a téli időszak hagyományosan nem kedvez az építőipari beruházások megvalósításának. „Így a Lindab könnyűszerkezetes tetőprofil rendszereinek felhasználásával valósult meg a balatonboglári városháza és művelődési ház tetőszerkezetének rekonstrukciója. Ennek kapcsán a legnagyobb kihívás az volt, hogy egyszerre kellett megőrizni a létesítmény építészeti értékeit, és elérni, hogy az épület még évtizedekig modern és dinamikusságot hordozó jelképe legyen a városnak” - mondta Sulyok András, a Lindab Kft. országmenedzsere .


A cégvezető a Lindab Kft. megalapításának 25 éves évfordulójára időzített március 4-i partnertalálkozón kifejtette: a lendületes évkezdet is jelzi, hogy a társaság idén jelentős piacbővülést vár Magyarországon a profiltermékek és a légtechnikai megoldások területén egyaránt.


„A lakásépítések számának emelkedése a Lindab Kft.-nél a tető- és ereszcsatorna-rendszerek, valamint a lakás- és garázsszellőztetési megoldások értékesítése terén eredményezhet forgalomnövekedést. Ezzel szemben a gazdálkodó szervezetek építési célú beruházásainak felfutása egyszerre segítheti a vállalat tevékenységi körében egyaránt fontos profil- és légtechnikai termékek, illetve rendszerek értékesítését” – fogalmazott Sulyok András. A cégvezető szerint a profiltermékek piacán elsősorban az európai uniós pályázatok nyomán megélénkülő vállalati telephely-fejlesztések kínálnak új megrendelési lehetőséget. Ezzel szemben a légtechnikai megoldások területén a feldolgozóiparban, és ezen belül is például az autóiparban megvalósuló nagyprojektek hajthatják az eladásokat. Emellett egyszerre jelentenek üzleti lehetőséget és szakmai kihívást a komplex légtechnikai rendszerek szállítására képes vállalkozásoknak az állami nagyberuházások, legyen szó sport-, kulturális, vagy éppen honvédelmi célú fejlesztésekről.


„A Lindab 25 éve van jelen önálló leányvállalattal Magyarországon, és a mintegy 150 főt foglalkoztató Lindab Kft. mára a magyar építőipar meghatározó szereplői közé emelkedett. A nemzetközi hátterű társaság fejlesztései, új megoldásai egyszerre mutatnak irányt a teljes hazai építési szektor számára, valamint segítik elő, hogy az ágazat növekvő mértékben járuljon hozzá a magyar ipar termeléséhez” - tette hozzá Sulyok András, a Lindab Kft. országmenedzsere.

 

Jubileum és partnertalálkozó.

 

Összesen mintegy 140 fő részvételével rendezte meg éves partnertalálkozóját a Lindab Kft. Egerben, a Hotel Eger & Park szállóban. A szakmai programmal kiegészített eseményen a Lindab Kft. viszonteladó és kivitelező partnerei – a személyes konzultáció lehetőségén túl – szakmai újdonságokkal, valamint a vállalat termékújításaival és folyamatosan bővülő szolgáltatásaival egyaránt megismerkedhettek. Egyúttal a meghívottak a nemzetközi Lindab csoport üzleti és fejlesztési céljaiba is betekintést nyerhettek, valamint a társaság 2016-os magyarországi szakmai továbbképzési terveiről is részletes információkat kaphattak. A Lindab Kft. munkatársai és a meghívott vendégek a fejlesztési lehetőségeket hordozó témákat, a közös és sikeres együttműködés érdekében kiscsoportos foglalkozásokon is feldolgozták.

Drónfelvétel a felújított balatonboglári városházáról:


https://www.youtube.com/watch?v=HeFWNPrMfn8

 

 

forrás: Goodwill Communications Pénzügyi PR-kommunikáció