Az elektromos jármű a Scherm Group telephelye és a BMW müncheni gyára között ingázik majd naponta nyolcszor, amely a két kilométeres távolság tükrében napi harminckét kilométernek felel meg. Alternatív hajtásláncának köszönhetően a teherautó csendes és nem szennyezi a környezetet. A környezetbarát jármű évente 11,8 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát ki dízelmotorral hajtott társainál, ami körülbelül annyi, mint ha egy BMW 320d Efficient Dynamics modellel háromszor körbeautóznánk a Földet. A teljesen elektromos hajtású, YT-202EV nevű teherautót a Terberg gyártja.

A BMW és a Scherm hat számjegyű összeget fektet be ebbe a kísérleti projektbe. Amennyiben a jármű jól teljesít a mindennapokban, úgy mindkét cég kész tovább bővíteni a projektet. A német autógyártó egyébiránt elkötelezett a környezetbarát megoldások felé, ugyanis tavaly óta a BMW globális villamosenergia-szükségletének több mint a felét megújuló energiaforrásokból fedezi.

A Scherm elsősorban egy logisztikával és szállítmányozással foglalkozó nemzetközi vállalat, amely 14 telephelyén és mintegy 500 saját tulajdonban lévő teherautóján összesen közel 2000 embert alkalmaz.

 

 

MLSZKSZ