A főigazgató Peter Fradkov által képviselt „Oroszországi Exportközpont” részvénytársaság és a GEFCO Csoport igazgatótanácsának elnöke, Luc Nadal a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében tartott hivatalos ünnepségen írta alá a két szervezet közötti együttműködési megállapodást.


Egymást kiegészítő szakterülteket egyesítettek


A megállapodás értelmében az Oroszországi Exportközpont és a GEFCO hároméves együttműködést kötött, melynek keretében a gyártási szektorban tevékenykedő orosz és Oroszországban működő cégek export tevékenységét kívánják segíteni. A két partner egymást kiegészítő területeken szerzett szakértelme lehetőséget biztosít arra, hogy hosszútávon biztosítsák az exportőrök számára a külföldi piacokhoz való hozzáférést, valamint az azt támogató gyakorlati intézkedések bevezetését is.


Állami exporttámogató intézetként - amelyet az Orosz Föderáció kormányának támogatásával a Vnyeshekonombank részeként hoztak létre - az Oroszországi Exportközpont jogi, pénzügyi és üzletfejlesztési tanácsokat ad majd az oroszországi exportőröknek.


Az összetett ellátási láncok irányításában 65 éves szakértelemmel rendelkező GEFCO - globális logisztikai integrátorként - pedig „door-to-door” logisztikai és szállítási megoldásokat, valamint globális hálózatához való hozzáférést biztosít majd az oroszországi exportőröknek. A főrészvényes Orosz Állami Vasutak (RZD) támogatásának és a GEFCO 2003-tól meglévő oroszországi jelenlétének köszönhetően, a vállalat logisztikai hídként szolgál majd az exportőr vállalatok számára.

Az Oroszországi Exportközpont és a GEFCO együttműködése az alábbi konkrét előnyökkel szolgál majd ügyfelei és partnerei számára:


•    kulcsfontosságú piacok ismerete (előzetes felméréssel, a logisztikai rendszer végső kivitelezéséig);
•    hozzáférés az ügynökök és szállítók több mint 150 országot átfogó globális hálózatához;
•    hozzáférés „door-to-door” megoldásokhoz, beleértve a vámkezelési és adóval kapcsolatos szolgáltatásokat, a működési szolgáltatásokra vonatkozó magas szintű és egységes szabványokat;
•    finanszírozási lehetőségek.

Az orosz exportképesség növelése

Az együttműködési megállapodásnak és a REC információs támogatásának köszönhetően a GEFCO további lehetőséget kaphat oroszországi ismertségének növelésére, valamint az export logisztikai műveletek általános eljárásaival kapcsolatban kamatoztathatja szakértelmét.
A GEFCO végigkíséri majd az oroszországi exportőr vállalatokat export stratégiájuk felépítésében és a külföldi piacra való belépésükben.

„Nagy örömmel írom alá a GEFCO és az Oroszországi Exportközpont közötti együttműködésről szóló megállapodást. Egy globális logisztikai szolgáltató vállalat vezetőjeként tudom, hogy a logisztika és a szállítás stratégiailag mennyire fontos a nemzetközi növekedést célzó vállalatok számára. Személy szerint olyan stratégiai együttműködésként tekintek erre a megállapodásra, amely jelentős segítséget nyújthat az oroszországi vállalatoknak a globális versenyben való helytállásban és a fenntartható világgazdasági pozíció elérésében.” – mondta Luc Nadal.


Petr Fradkov, aki alapítása óta az Orosz Exportközpont főigazgatója, a következőket mondta a megállapodásról: „A GEFCO nagy múlttal és makulátlan hírnévvel rendelkező, elismert globális szakértő a logisztika világában. A vállalat több, mint 10 éve működik Oroszországban és széleskörű képviseleti irodahálózattal rendelkezik. Ezért is örülünk annak, hogy az egyezmény részeként megkezdhetjük a közös munkát. Ez nemcsak az exportfejlesztés és az exportőrök támogatása terén szerzett tapasztalataink megosztását teszi majd lehetővé számunkra, hanem nagyszabású projektek kivitelezését, iparági konferenciák szervezését, a logisztikai és adóval kapcsolatos eljárásokkal, a költségvetéssel, a készlet-optimalizálással és sok más folyamattal kapcsolatos információ és tapasztalat megosztását is. Biztos vagyok benne, hogy az Orosz Exportközpont és a GEFCO Csoport közötti együttműködés kölcsönösen előnyös és sikeres lesz.”    

 

 

Webershandwick