A vállalat nemrég stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel, most pedig a térség gazdasági fellendülésére és az ezzel együtt megugró HR-igényekre reagálva régiós központtá fejleszti pécsi irodáját. A pénteki ünnepélyes megnyitón a vállalat igazgatóságának elnöke mellett részt vett a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is.

Az immár 7 országban mintegy 25 ezer embert foglalkoztató Prohuman életében a nemzetközi terjeszkedés mellett kulcsfontosságú a magyarországi piacvezető szerep megőrzése, a bővülő ügyfélkör minél teljesebb kiszolgálása. E folyamat mérföldköveként adta át a vállalat februárban új északkelet-magyarországi regionális irodáját, most pedig pécsi leányvállalata, a HR-Rent irodáját bővítette délnyugat-magyarországi regionális központtá.

A HR-Rent közel 20 éve segíti munkaerőpiaci szolgáltatásokkal a Baranya megyei vállalatokat, 2016 óta a Prohuman leányvállalataként, Feleki Attila vezetésével. A cég pécsi irodája júniustól már régiós központként működik tovább, amelynek ünnepélyes megnyitóján Zakor Sándor, a Prohuman Zrt. alapító-tulajdonosa és a társaság igazgatóságának elnöke mellett jelen volt és beszédet mondott Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, és Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is.

Baranya vármegye gazdasági fellendülését támogató HR-szolgáltatások

A Prohuman elkötelezett, hogy támogassa a régióban működő vállalkozások munkáját és a HR-igények biztosításával hozzájáruljon a régió gazdasági fellendüléséhez is. Ennek érdekében a cégcsoport együttműködik a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve 2023 nyarán stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel is. Idén a Prohuman Diákmunka ágazat is partnerségre lépett az egyetemmel, hogy még közvetlenebb módon vonhassák be a dolgozni vágyó hallgatókat a régiós munkaerőpiacra.

„Pécs mindig is egy önmagán és a vármegyén, régión is túlmutató jelentőségű gazdasági és szellemi központ volt, és bár az elmúlt két évtizedben sokszor talán halványulni látszott ez a vonzerő az ország más régióihoz képest, most újra a fellendülés évei érkezhetnek el– mondta el Zakor Sándor, a Prohuman Zrt. igazgatósági elnöke az új központ megnyitása alkalmával. – Tavaly nyáron a kormány 600 hektáros ipari területet jelölt ki Nyugat-Baranyában, hogy befektetők érkezzenek a térségbe, a Prohuman pedig a kormány stratégiai partnereként is mindent el fog követni azért, hogy segíteni tudja az ide érkező vállalatokat a munkaerő-igények kielégítésében.”

Fejlődés kifeszített munkaerőpiacon

Tóth Ágnes, a Prohuman Zrt. vezérigazgatója kifejtette: „Áramlik a működőtőke az országba, és a fellendülés kifeszített munkaerőpiaci környezetben történik, magas foglalkoztatottsági ráta és alacsony munkanélküliség mellett. Egy ilyen helyzetben nem könnyű megtalálni a megfelelő szakembereket és a szükséges mennyiségű munkaerőt és úgy gondolom, hogy a legújabb digitális technológia nélkül nem is igazán lehetséges mindez. Ezért is érezzük fontosnak, hogy egyre több területen bevonjuk és használjuk a mesterséges intelligencia által biztosított lehetőségeket, hogy még hatékonyabban tudjuk támogatni partnereinket. A régiók közötti mobilitás kihasználásától a munkaerőpiaci tartalék aktivizálásáig, a toborzást támogató legújabb technológiáktól a kompetenciafejlesztésig mindent elkövetünk, hogy biztosítsuk a munkaerőt – nemcsak az új beruházóknak, hanem a régóta Baranyában működő vállalkozásoknak is.”

Joó István, a HIPA vezérigazgatója, a befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztos elmondta: „Az a tény, hogy a Kormány stratégiai partnereként a Prohuman fokozza jelenlétét Pécs térségében, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség feladatát is egyszerűsíti, hiszen a befektetők számára elsőrendű fontosságú a megbízható és jól képzett munkaerő felkutatása és rendelkezésre állása. A Prohuman megbízható partnerként osztja azt a kormányzati alapvetést, amely szerint a hazai munkahelyek első körben a magyar munkavállalókat és a térségbeli embereket illetik meg.”

 

Prohuman