Jilling Ákos az AddVal tervező és lebonyolító csapatának vezetője szerint: „Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a DPD bizalmat szavazott nekünk, együtt álmodtuk meg és vetettük papírra az elképzeléseket.” 

Tündik Ferenc az AddVal vezető tervezője:” Európa egyik vezető logisztikai szolgáltatója, a DPD Group magyarországi leányvállalata azzal a feladattal kereste meg irodánkat 2019 nyarán, hogy segítsünk egy, az egész országot kiszolgáló csomagelosztó központ létrehozásában, mely 2020 szeptember elejére elkészül és üzemel. A Megrendelőnk szempontjából sorsdöntő volt ez a fejlesztés, céljuk az volt, hogy a magyar piacon a csomagszolgáltatók dobogójára felállhasson mennyiségi és minőségi szempontból egyaránt. A határidő kifejezetten szűk volt, a tét pedig nagy, mégis kezdettől fogva teljes bizalmat kaptunk, mely inspirált minket, és segített valamennyi problémát megoldani. A feladatunk már a leendő telek kiválasztásával elkezdődött, a tervezési program megalkotásával folytattuk, és a teljes megvalósulási folyamatban is segíteni tudtunk a tervezéstől kezdve a kivitelező kiválasztásáig, az építkezés műszaki szervezésében, a költségvetés készítésében és a műszaki ellenőrzésben is együtt dolgoztunk.

Az eredmény pedig meghaladta a projekt szereplőinek várakozásait, ezt büszkén kijelenthetjük. Köszönhető ez a teljes bizalomnak, amelyet a DPD-től kaptunk, a generálkivitelező igényes és rugalmas hozzáállásának, és cégünk csapatmunkájának.” - tette hozzá.

Czifrik Szabolcs, a DPD Hungária Kft. ügyvezető igazgatója szerint: „A közös munka első percétől éreztük, hogy teljesen egy hullámhosszon vagyunk a tervezőkkel. Még ki sem mondtuk gondolatainkat, már viszont is láttuk azokat a tervezőasztalon. Rendkívüli együttműködés, profizmus és nem utolsó sorban jó hangulat jellemezte a közös munkát, mely azt gondolom, nagyon ritka a piacon. Az új szortírozó központ a DPD Magyarországot az űrkorszakba repíti, több tucat fejlődési lépést kihagyva, melyben az AddValnak óriási szerepe volt. „

Az új elosztó központ 5,6 hektáron terül el, 20 000 m2 zöldfelülettel. A csomagok szortírozását egy vadonatúj 6 300 m2-es épületben végzik. Az 58 dokkoló kapuval rendelkező csarnokban óránként akár 11 250 csomagot is képesek kezelni.

 

AddVal