Vegyük Magyarországot, ahol a rekord magas 99,8%-os kihasználtsági ráta melletti kereslet kielégítése céljából megkezdtük egy modern, 14 000 négyzetméteres spekulatív épület fejlesztését a Prologis Park Budapest-Harbor területén. A projekt várhatóan 2020 második negyedévében zárul, és saját, külön autópálya lejáraton keresztül is megközelíthető lesz.

A 11. épület kialakítása során számos, a fenntartható és hatékony működést segítő innovatív megoldást alkalmazunk, amelyek bizonyítják, hogy számunkra nem csupán az a fontos, hogy mit hozunk létre, hanem az is, hogy minek a lehetőségét teremtjük meg:

- Az épületet BIM (Building Information Modeling) módszerrel tervezték. Az intelligens, 3D modellezésen alapuló tervezési rendszer különböző eszközökkel és adatokkal segíti az építészek, mérnökök és a kivitelezést végző szakemberek munkájának hatékonyságát az épület és infrastruktúrájának tervezési, kivitelezési és üzemeltetési szakaszaiban. A BIM alkalmazása a felhasználói élményt is növeli, valamint ösztönzi a szén-dioxid-semleges energiafelhasználást, amely minden fejlesztésünk esetén kiemelt szempont.
- A Prologis-sztenderd, energiatakarékos LED világítás és a nagy felületű tetőbevilágítók a legújabb világítási sztenderdekhez képest 45 százalékkal csökkentik az épület villamosenergia-felhasználását.
- A kiváló szigetelést biztosító falpanelek és tetőrétegrend, valamint az energiahatékony sötétsugárzók együttesen 30 százalékkal csökkentik a fűtési költségeket.
- Az épületben kialakított okos mérőórák segítségével a víz-, gáz- és villamosenergia-fogyasztás optimalizálása mindössze egy kattintás, ráadásul távolról is elvégezhető.
- Mint minden Prologis fejlesztést, így az új épületet is BREEAM “Nagyon jó” akkreditációra terjesztik fel.

„A város határain belül található Prologis Park Budapest-Harbor az elérhető terület biztosítása mellett az ügyfelek munkavállalóinak jólétét is támogatja. A park kényelmi szolgáltatásai között grillezési lehetőséget biztosító rekreációs helyszín, kispályás focipálya és tágas zöldterület is található” - mondja Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője. „A prémium lokáció, piacvezető ügyfélközpontú megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal kiegészülve ideális helyszínt biztosít a minőséget és jó megközelíthetőséget kereső logisztikai és gyártási tevékenységet végző vállalatok számára.”

A Prologis Park Budapest-Harbor Budapest XXII. kerületének déli határán, a belvárostól csupán 12 kilométerre fekszik. Az iparvágánnyal is rendelkező park kiváló tömegközlekedési kapcsolattal rendelkezik, amelyet a bejáratnál található buszmegálló és a közelben lévő vasútállomás biztosít. A 11. épület saját bejáraton keresztül közvetlenül megközelíthető lesz az útról.

 

Prologis