A M7 CEREF 2016 végén vásárolta meg a paksi Atom Center és a budapesti Csillagvár bevásárlóközpontot, valamint a dunaharaszti ipari csarnokot. A brit ingatlanalap 2017 során újabb ingatlanokat szerzett meg, köztük a 62 ezer négyzetméteres Aerozone logisztikai központot Vecsésen, a 72 ezer négyzetméteres Eger Business Parkot és további hat logisztikai központot a budapesti agglomerációban és Pécsen. Az M7 CEREF így rövid időn belül mintegy negyedmillió négyzetméternyi kiskereskedelmi és ipari ingatlan tulajdonosa lett Magyarországon.

A teljes magyarországi ingatlanportfolió kezelését és bérbeadását az M7 CEREF a CBRE budapesti irodájára bízta. „Az ingatlanok megvásárlásával az M7 azt mutatja, hogy bízik Magyarországban és a magyar gazdaság további bővülésében. Az pedig, hogy a teljes ingatlanportfolió üzemeltetésével és bérbeadásával a CBRE-t bízta meg annak bizonyítéka, hogy a CBRE üzemeltetési szakértői milyen kiváló munkát végeztek az elmúlt években. A CBRE folyamatosan fejleszti szolgáltatásait és ezt fokozatosan a piac is visszaigazolja.” – nyilatkozta a megbízás kapcsán Kákosy Zsolt MRICS, MBA, a CBRE ingatlanvagyon-kezelési igazgatója.

Az óbudai Csillagvár üzletközpont új kiskereskedelmi koncepciójának kialakításával is a CBRE-t bízta meg az M7 CEREF.

Az M7 Real Estate Európa-szerte mintegy 4 millió négyzetméternyi kereskedelmi ingatlant birtokol, eszközei jelentős része az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Németországban található, az utóbbi időben pedig megkezdte közép és kelet-európai terjeszkedését, és a magyar piacra való tavalyi belépése után további ingatlanok megvásárlását is tervezi.  

 

CBRE