Az ipari park sikeresen pályázott európai uniós forrásokra a fejlesztések finanszírozásához, amelyek lehetővé teszik a versenyképes bérleti feltételek biztosítását.


A legújabb csarnok építéséhez  300 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a cégcsoport. Ebből mintegy 4.648 m2 csarnok fejlesztése 2015. szeptember végére fejeződik be. Év végéig pedig további csarnokrészekkel bővül a terület, így 2015 végére több mint 27 ezer m2 raktárterülettel rendelkezik majd az Ipari Park. A betelepült  vállalkozások közt található a Volvo Truck, a Delta Truck, a Jabil Circuit, aToyota Tsusho és a Gyermelyi. A  bérlők visszajelzéseiből tudjuk, hogy a terület versenyképes raktározási helyszín, hatékonyan ki tudja szolgálni a közeli városok gyárait is. Az egyik nagy bérlő Polgárról elégíti ki a tiszaújvárosi és az ukrajnai határmenti gyárának raktározási igényeit, amivel egy világszinten is versenyképes operációt hozott létre.


 A magas raktárak mellett az Ipari Park cross-dock raktárak építését is tervezi, hiszen Polgár ideális lokáció regionális elosztó központnak, legyen szó akár csomagküldő futárszolgálatokról, akár élelmiszeripari vagy agrárlogisztikáról. Ebben a régióban még kevés a korszerű cross-dock jellegű raktár, a Polgár Ipari Park az új létesítményeivel ezeket az igényeket szeretné kiszolgálni.


A Park célja, hogy a folyamatban lévő és a tervezett további fejlesztésekkel Észak-Kelet-Magyarország első számú logisztikai központjává váljon. Ehhez kiváló az elhelyezkedése az M3 autópálya mellett közvetlenül, illetve a Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen háromszög közepén, mindhárom nagyvárostól fél órán belül elérhető.

 

 

 

InfoGroup