Ahogy a régióban, úgy hazánkban is egyre nagyobb igény mutatkozik a megfelelő adottságokkal, valamint kiváló logisztikai jellemzőkkel rendelkező ipari ingatlanok iránt. Az egyszerűbb raktározási funkciók mellett egyre több ügyfél igényli a személyre szabott, komplexebb technológiai hátteret biztosító ingatlanokat.


"Nagyon örülünk annak, hogy Magyarországon egy újabb akvizíciós folyamat végére értünk a két új raktárépület megvásárlásával, amellyel 100 000 m²-re nőtt a bérbeadható prémium létesítményeink területe az üllői CTPark-ban. A tranzakció megvalósulásáért külön hálásak vagyunk a Raiffeisen Bank Zrt-vel való sikeres együttműködésnek, a pénzintézettel nemcsak Magyarországon, de a régió más országaiban is szoros a szakmai kapcsolatunk. Magyarország kulcsfontosságú piac a CTP terjeszkedési stratégiájában és reméljük hamarosan újabb eredményekről számolhatunk be” – mondta az ügylet kapcsán Radek Zeman, a CTP pénzügyi igazgatója.


„A tranzakció alátámasztja a DAV csoport sikeres befektetési stratégiáját, amely szerint a korábbi évek kedvezőtlen piaci időszakában vásároltunk jó adottságú, ám alulteljesítő ingatlanokat. Bérbeadási tevékenységünk, valamint a javuló piaci környezet hatására közel 100%-os bérbeadottsági szintet értünk el a két üllői raktáringatlannál, így elérkezett az idő az értékesítésre. Kifejezett öröm számunkra, hogy az ingatlanok komoly szakmai befektetőhöz kerülnek” – emelte ki a tranzakció kapcsán Horváth Zsolt, a DAV-Property Kft. ingatlangazdálkodási vezetője.

 

 

CTP