A vásárlás hátterében az áll, hogy a Révész csoport két évtizedes kapcsolatban áll a francia Michelinnel és annak egyik kelet-európai logisztikai szolgáltatója: a nyíregyházi Michelin gumiabroncsgyár számára szállít a gumigyártáshoz nélkülözhetetlen kormot és a késztermék tárolása, valamint kiszállítása is az ő feladata. Az új raktárlogisztikai központban szintén a nyíregyházi Michelin termékeit tárolják. A csoport tagvállalatai 130 ponyvás kamionszerelvénnyel viszik a Michelin nyíregyházi, budapesti és romániai gyáraiból az abroncsokat Európa minden országába, túl azon, hogy alapanyagokat is szállítanak köztük.

„Négy éve azért vásároltuk meg a Lerton Trans Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.-t, mert úgy láttuk, ismét van fantázia a ponyvás fuvarozásban, emellett a csoport ügyfélköre egyre gyakrabban kért hagyományos, ponyvás szállítást is. Így teljes palettát kínálhat a Révész csoport: a speciális járművek mellett a hagyományos teherautóval való szállítást, valamint logisztikai szolgáltatásokat is” – világította meg a hátteret Székely Zsolt.

Kilenc éve eladták az 1300 tagú járműflotta nagy részét, az úgynevezett ponyvás kamionszerelvényeket, mert a „ponyvás” üzletág volt akkoriban a legkockázatosabb, ugyanakkor a legkisebb profitot termelő ágazat a szakmán belül.

Ezért a csoport a petrolkémiai ipar kiszolgálására összpontosított, így ma a Révész Trans Kft. 120 különleges, silós áru (ömlesztett árunak minősülő, por és granulátum formájú anyagok) valamint száz, folyékony vegyi anyagok szállítására alkalmas tartálykocsi-szerelvénnyel rendelkezik, a legnagyobb megrendelője az európai petrolkémiai ipar, a BASF-től a Borsodchemen és a TVK-n át a Totalig.

Hat éve kezdett bele a sav- és lúgszállításba a csoport azáltal, hogy megvásárolta a holland Van den Bosch Transporten magyar leányvállalata, a Silo-Tank Kft. 35 különleges járműszerelvényét, és átvette a Silo-Tank szerződésállományát is.

 

VG.hu