A  Társaság  a  pályázati  határidőt  a  COVID  miatt,  az  őszi  időszak  helyett  az  év  elejéig meghosszabbította  és  a  helyzethez  alkalmazkodva  módosította  a  kihirdetés  és  átadás körülményeit is. Ez a szakma - érthető okokból - rivaldafénybe került az elmúlt évben, és ahogy akkor és várhatóan idén is számtalan kiemelkedő teljesítménnyel bizonyítja helytállását és fontosságát az élet számos területén. 

Az MLBKT kiválóság pályázataival szeretné széles körben megismertetni és elismerni ezeket a kiemelkedő eredményeket, ezért is tartotta fontosnak, hogy a nehezítő körülmények ellenére is meghirdesse és odaítélje a díjakat. 

Az  MLBKT  Elnöksége  2021.  április  7-i  ülésén  hozott  döntése  értelmében  a  2020-as  év kiválóság díjait a következő pályázatok nyerték el:

Az Év Logisztikai Menedzsere: Dene László, a Bellis Egészségtár Kft. ügyvezető igazgatója

Az Év Beszerzési Csapata: Robert Bosch Kft. Indirekt Beszerzési Csapata

Logisztikai Kiválóság Díj 2020: Az Evotrex Zrt. és a Quehenberger Logistics HU Kft. okosraktár projektje

Logisztikai Kiválóság Díj Elismerő Oklevél: Budapest Airport: BUD Cargo City projektje

A díjazottak az MLBKT két, tavaszi eseményén mutatják be pályázataikat („Beszerzési Konferencia 2021” május 12-én, és az MLBKT éves közgyűlése május 26-án), a díj átadására a nyár végén tervezett 30 éves MLBKT jubileumi eseményen kerül sor.

Dene László, az Év Logisztikai Menedzsere

Az  Év  Logisztikai  Menedzserének  a  neves  szaktekintélyekből  álló  bíráló  bizottság Dene Lászlót,  a  Bellis  Egészségtár  Kft.  ügyvezető  igazgatóját,  az  MLBKT  Gyógyszeripari Tagozatának vezetőségi tagját választotta meg. László az elmúlt 5 évben az általa irányított vállalat esetén 60%-os forgalmi bővülést ért el és több nagy sikeres projektet is vezetett. Ilyen projekt volt többek között egy új raktárépület tervezése és felépítése egy zöldmezős beruházás keretében, az új raktárhoz tartozó raktártechnológia megtervezése, a raktár átköltöztetése, valamint egy új vállalatirányítási rendszer és egy új raktár vezérlési rendszer bevezetése is a koronavírus-járvány alatt. László aktív résztvevője a szakmai közéletnek is, az MLBKT mellett elnökségi tagja a Gyógyszernagykereskedők Szövetségének (GYNSZ) valamint az Európai Gyógyszernagykereskedők Szövetségénél (GIRP) a technikai bizottság tagja.

A  Robert  Bosch  Kft.  Indirekt  Beszerzési  csapata  is  elismerésben részesült

Az  MLBKT  2021-ben  a Robert  Bosch  Kft.  „Globális/centralizált  Indirekt  Beszerzési Szervezet  magyarországi  Beszerzési  Csapatának”  ítélte  oda  az  „Év  Beszerzési Csapata” díjat. A Bosch indirekt beszerzési szervezete a Bosch „Global Business Services” egység  része,  melynek  elsődleges  célja  a  folyamatok  egyszerűsítése,  a  folyamatban résztvevők  közötti  együttműködés  erősítése,  ezzel  a  versenyképesség  növelése  az ügyfélorientált szemléletmód mellett. A csapat sikerét – többek között - mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy kategóriánként megvalósult a stratégiai beszerzési igények és operatív beszerzési feladatok kezelése a telephelyektől függetlenül, valamint önkiszolgáló megoldások nyújtása a belső ügyfelek (beszerzési igénylők) számára.

Kiosztásra került a Logisztikai Kiválóság Díj

Az  idei  évben  az Evotrex  Zrt.  és  a  Quehenberger  Logistics  HU  Kft. közös  projektje „Helyfüggő  okosraktár  szolgáltatások  kialakítása  és  bevezetése  a  raktárlogisztikai folyamatok  anyagmozgatási  és  tárhelykezelési  optimalizációjára” címmel nyerte  el  a Logisztikai Kiválóság Díjat. A megoldás jelentősége, hogy bármely logisztikai cégnél fennálló hasonló és régóta folyamatosan anyagi veszteségeket okozó problémaköröket old fel, mint például:  targonca  ütközése,  targonca  napi/heti/havi  használatáról  riporting,  csomag  vagy targonca  útvonalának  feltérképezése,  ember  lokalizációja,  targoncák  vagy  belső szállítóeszközök  legjellemzőbb  mozgásának  feltérképezése.  Az  összegyűjtött  adatokból mintázatok  és  szabályszerűségek  állapíthatók  meg,  melyek  segítik  a  menedzsment döntéseket és ezeken keresztül azonnal láthatóvá válnak a belső folyamatok.

Elismerő oklevélben részesült a BUD Cargo City projekt

Rendhagyó módon, a Logisztikai Kiválóság Díj kategóriában elismerő oklevelet érdemelt ki a Budapest Airport Zrt. BUD Cargo City projektje. Ennek részeként 21 200 négyzetméteres raktárcsarnok  és  irodai  rész  került  kialakításra,  valamint  11  650  négyzetméteres speditőrépület, és egy 32 000 m2-es cargo forgalmi előtér. Ez a légiárukezelő komplexum a
cargo  forgalom  minden  eddiginél  hatékonyabb  kiszolgálását  teszi  lehetővé  azáltal,  hogy közösségi teret hozott létre, ahol árukezelő cégek, speditőrök, légitársaságok és hatóságok egy  időben,  egy  helyen  tudnak  együttműködni  a  mindennapi  munka  során.  A  fejlesztés komplexitásában  nagyszerű,  hiszen  nemzetgazdasági  jelentősége  mellett  kiemelkedő  a környezetterhelés csökkentő hatása is.

Az  MLBKT  gratulál  minden  díjazottnak  és  örömmel  ismeri  el  a  győztesek  szakmai elhivatottságát és nagyszerű teljesítményét és egyben szeretné megragadni az alkalmat, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy 2021-ben is várja a jelölést a nagyra értékelt szakemberek vagy projektek esetén. Amennyiben van a látókörében ilyen személy, jelezze a lenti elérhetőségek valamelyikén.

 

MLBKT