Az összességében 84 000 négyzetméter alapterületű ingatlanportfóliót – amely három Budapest környéki, egy egri és egy pécsi ingatlanból áll – 2016-ban és 2017-ben alakította ki az M7 három különböző tranzakció során. Az M7 felismerte, hogy ezeknél az ingatlanoknál lényegesen javítani lehet a teljesítményen, így közel 4,6 millió eurós célzott ráfordítással és új marketingstratégiával sikeresen növelte és optimalizálta a kiadott területek mértékét.  

A portfólió átlagos bérbeadottsága az akvizíció idején mért 63%-ról 94%-ra nőtt, míg a teljes bérleti díjból származó bevétel 60%-kal emelkedett. A fentieken túl a WALT (a portfólió súlyozott átlagos bérleti időtartama) majdnem kétszeresére, 3 évre növekedett.   

Egy teljesen külön tranzakció keretében az M7 a Pakson található 2 614 négyzetméter alapterületű kiskereskedelmi központot, az Atom Center-t is sikeresen értékesítette.
 
„Az M7 a CEREF I alap számára három különböző eladótól vásárolta meg a portfólióban található eszközöket, majd partnereinkkel szoros együttműködésben hajtottuk végre a portfólióhoz kialakított stratégiánkat. Vagyonkezelői tapasztalatunkra támaszkodva 28 500 négyzetméterrel növeltük a bérbeadottságot.
A vagyonkezelési terv sikeres megvalósítása és egy „core plus” intézményi minősítésű portfólió megteremtését követően arra a döntésre jutottunk, hogy az eredeti tervhez képest korábban értékesítünk és teljesítjük az üzleti tervet. A tranzakció az Atom Center eladásával együtt igen vonzó hozamok generálását tette lehetővé befektetőink számára.”
– hangsúlyozta Magyar Balázs, az M7 magyarországi ügyvezető igazgatója.
 
Az M7 képviseletét a Colliers látta el.

 

M7 Real Estate