A magyar ipari-logisztikai piac az elmúlt években rohamos fejlődésen megy keresztül: az ipari-logisztikai kiadó csarnokok, területek iránti kereslet folyamatosan nő, az elérhető, kiváló lokációval rendelkező logisztikai területek szinte ‘hiánycikknek’ számítanak. A közelmúltban a Budapest-közeli területek mellett egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a vidéki fejlesztések, a regionális hub-ok, különös tekintettel az autópályák, kereskedelmi útvonalak melletti lokációkra.

A növekvő igényre válaszul az Infogroup, a tulajdonába tartozó IGPark Kecskemét Dél mintegy 12ha területű első ütemében a városi önkormányzat támogatásával, megkezdte egy 20.000 m2-es ipari-logisztikai igényeket kiszolgáló csarnok építését. A csarnok közvetlenül a Daimler gyár mellett, az 54-es út és a Daimler út kereszteződésében épül és a Kecskemét város tulajdonában lévő Kecskemét Városfejlesztési Alappal és a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alappal partnerségben valósul meg. A beruházás értéke meghaladja a 6.000.000.000 Ft-ot, az átadására várhatóan 2022. év végén kerül sor.

A projekt indítását a cég és az önkormányzat, Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár részvételével, 2022. március 31-én jelentette be.

„Az Infogroup cégcsoport számára minden ingatlanfejlesztésnél alapvető fontosságú a helyi önkormányzatokkal való szoros együttműködés - fogalmazott Kovács Máté az Infogroup cégcsoport pénzügyi és operációs igazgatója. A Kecskemét város tulajdonában lévő Alapokkal olyan projekteket valósítunk meg, amelyek Kecskemét gazdaságát fejlesztik, új munkahelyeket teremtenek, továbbá erősítik a régió országon belüli elfoglalt gazdasági pozícióját. Jelen projekt az első üteme egy 60.000 m2-t meghaladó fejlesztési programnak, melyben környezettudatos, fenntartható ipari és logisztikai környezetet kívánunk kialakítani a bérlőink számára. A Daimler gyár szomszédságában elsősorban járműipari és logisztikai bérlők megjelenésére számítunk és készen állunk egyedi bérlői igényekre szabott új fejlesztés elindítására is.”

 

Infogroup