A tervek szerint 2030-ra 60%-kal (a 2019-es szint alá) csökkenti az összes üvegházhatású gázok kibocsátását, 2040-re pedig a teljes értékláncában kibocsátásmentessé kíván válni. Ez azt jelenti, hogy az IMMOFINANZ egyértelműen túlteljesíti az Európai Unió által 2050-re kitűzött klímasemlegesség célját.
 
Az ingatlanszektor döntő szerepet játszik a folyamatosan növekvő éghajlatváltozás elleni küzdelemben. A világméretű kibocsátások mintegy 40%-a az épületek felépítésének vagy üzemeltetésének tulajdonítható. A globális felmelegedés legfeljebb 1,5°C-ra történő korlátozásához számos sürgős intézkedésre van szükség. Az IMMOFINANZ, mint Európa egyik vezető kereskedelmi ingatlan cége vállalta ezt a felelősséget, és 2040-re kibocsátásmentessé kíván válni.
 
"Az akut éghajlati válság és a hozzá kapcsolódó ökológiai hatások korunk legsürgetőbb kihívásai, amelyek mindannyiunkat cselekvésre szólít. Ennek kapcsán azt az ambiciózus cél tűztük ki, hogy vállalatunk minden területen 2040-re kibocsátásmentessé váljon. Célunk tükrözi elkötelezettségünket az emberek és környezetünk iránt, valamint azt a szándékot, hogy vezető szerepet játsszunk iparágunk fenntartható átalakításában" - nyilatkozta Dietmar Reindl, az IMMOFINANZ ügyvezető igazgatója a vállalat fenntarthatósági programjáról.

 

IMMOFINANZ