Mintegy egymilliárd eurós ügylet keretében értékesíti közép-kelet-európai eszközeit a Goodman Csoport, illetve befektetéskezelő társasága, a Goodman European Partnership. A vevő a GLP. A lépés a Goodman azon stratégiájának része, amelynek keretében a kontinentális Európa legnagyobb logisztikai csomópontjaira és más jelentős városi fogyasztói piacaira összpontosítja a tevékenységét. A tranzakció a csoport lengyelországi, magyarországi, csehországi és szlovákiai ingatlanjait érinti.

Philippe Van der Beken, a Goodman kontinentális Európáért felelős vezérigazgatója elmondta: „Az ügyletből származó források lehetővé teszik, hogy kihasználjuk az ipari ingatlanok iránti jelentős keresletnövekedést, és tovább növeljük részesedésünket Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, a Benelux államokban és Olaszországban. A jövőben is a magas minőségű ingatlanok tulajdonlására, valamint saját fejlesztési potenciálunk kiaknázására összpontosítunk ezeken a magas belépési korlátok és szűkös földkínálat jellemezte piacokon.”

A 2020. június 30-án záruló pénzügyi év végére a Goodman Csoport által kezelt eszközök értéke várhatóan meghaladja a 28,8 milliárd eurót, ezzel a Csoport továbbra is Európa és a világ egyik legnagyobb ipariingatlan-fejlesztője marad.

A tranzakció véglegesítéséhez a szabályozó hatóságok engedélyére is szükség van.


Goodman