A 22 200 négyzetméteres létesítmény spekulatív fejlesztésként épült, mindössze néhány hónap alatt. Kialakításának köszönhetően az épület kisebb vállalatok és nagy cégek elvárásainak egyaránt képes megfelelni, az A kategóriás raktár az ügyfelek működési igényei szerint alakítható. A még kiadó két egységben már 3000 négyzetmétertől bérelhetők területek.

A Gyál Logisztikai Központ elhelyezkedése miatt ideális logisztikai tevékenység végzésére, mivel alig 22 kilométerre fekszik Budapest központjától, és fejlett a környék közlekedési infrastruktúrája. Az ingatlan az M0 autóút és az M5 autópálya csomópontjánál található, mindössze 18 kilométerre a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtértől.

Az előbérleti megállapodás az erős kereslet jele
A létesítmény színvonala és kiváló elhelyezkedése révén a csarnok 4750 négyzetméteres területére előbérleti szerződést írt alá a logisztikai szolgáltatásokat nyújtó ADR Logistics Kft. A prémium minőségű élelmiszerek és italok raktározásával foglalkozó ADR számára rendkívül előnyös a meglévő cégközpont közelsége, valamint a további magyarországi bővülés lehetősége.

„Ezzel a fejlesztéssel újabb lépést tettünk magyarországi portfóliónk bővítése felé. Az előbérleti megállapodás határozottan mutatja, hogy Budapest térségében számottevő a kereslet a magas minőségű logisztikai területekre. A kiadó gyáli ingatlanjaink révén gyorsabban tudunk reagálni erre a keresletre” – mondta a csarnok átadásán Kerekes István, a Goodman magyarországi vezetője. „Továbbra is keressük a lehetőségeket, hogy bővítsük ingatanállományunkat, és minél többek számára nyújthassunk logisztikaiingatlan-megoldásokat.”

Az új fejlesztés nyomán a gyáli központ összterülete eléri a 44 735 négyzetmétert. Az ingatlan első, 22 535 négyzetméteres üteme 2006-ban épült, teljes területét a HOPI Hungária Logisztikai Kft. bérli. A létesítmény a Goodman első számú európai ingatlanbefektetési alapja, a Goodman European Partnership (GEP) tulajdonában van.

A közösségek támogatásának szolgálatában
A Goodman bővítette együttműködését az SOS Gyermekfalvakkal, a veszélyeztetett gyermekek gondozásával foglalkozó globális szervezettel. A kezdeményezés részeként a Goodman magyarországi cége a kecskeméti SOS Gyermekfalu működéséhez nyújt támogatást.

„Amikor nemrég ellátogattunk a kecskeméti SOS Gyermekfaluba, testközelből láthattuk, hogy milyen küzdelmekkel szembesülnek az ott élő gyerekek, ugyanakkor mennyire rugalmasak. Az SOS Gyermekfalvak munkája biztos alapot ad a gyerekek jövőjéhez” – mondta Kerekes István. „Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a nagyszerű közösségnek a részesei lehetünk.”

 

Goodman