A VGP Park Budapest Aerozone fejlesztési potenciálja kb. 125.000 m2.  
 
A park láthatósága kiváló a budapesti körgyűrű, az M0, és M4 autópálya felől, valamint a repülőtérre érkező és induló repülőgépekről.  A  helyszín  kiváló  közlekedési  kapcsolatot  biztosít  az  ország  egész területére, az M1 / M3 / M4 / M5 autópályák mindegyike 30 percen belül elérhető.  
 
A park három épületből fog állni, amelyek kb. 30.000 m2 -ről több mint 60.000 m2 területet biztosítanak a bérlők számára. Az első épület kivitelezése 2021 folyamán elkezdődik. A VGP megoldásokat kínál mind a cross-dock műveletekhez, mind a raktározási és könnyűipari termelési folyamatokhoz.  
 
A  VGP  által  fejlesztett  kereskedelmi  ingatlanok  esetében  a  legmodernebb  technológia  mellett  a fenntarthatóság és az energiahatékonyság is kulcsfontosságú szerepet kapnak. A VGP Park Budapest Aerozone összes épülete legalább BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) "Nagyon jó" minősítéssel fog rendelkezni, saját működése tekintetében pedig a vállalat elkötelezett amellett, hogy 2025-re szén-dioxid-semlegessé váljon.
 
Palovics Károly, a VGP Magyarország Ország Igazgatója elmondta: "Mi mint VGP, páneurópai üzemeltetőként és fejlesztőként  izgatottan  vágunk bele az első  parkba  Budapesten,  az  Európai  Unió egyik legnagyobb városában, amelynek lakossága a tágabb metropoliszt tekintve mintegy 3,3 millió fő. A főváros 18 egyetemén és üzleti iskolájában tanuló 400 000 fős hatalmas  hallgatói  létszámának köszönhetően  méginkább  vonzó  helyszín  ügyfeleink  és  új  vállalkozásaink  számára.  Napjainkban Budapest gyorsan növekszik, és örülünk, hogy hozzájárulhatunk azzal, hogy támogatjuk a vállalkozásokat  korszerű  épületeinkkel és logisztikai megoldásainkkal amelyeket  új parunkban kínálunk."

Balogh  László,  a  VGP  Magyarország  Üzletfejlesztési  Igazgatója  így  nyilatkozott:  "A  nemzetközi repülőtér  közvetlen  szomszédságában  lévő  kiváló  elhelyezkedésének  köszönhetően,  valamint  a városközpontba és az ország különböző régióiba való közvetlen összeköttetésnek köszönhetően úgy gondoljuk, hogy az új parkunk mind az e-kereskedelmi és logisztikai cégek, mind pedig a könnyűipari és feldolgozóipari vállalatok számára vonzó lesz, amelyeknek sokoldalú és magasan képzett munkaerőre van szükségük."
 
A VGP 120 000 m2-es portfólióval rendelkezik Magyarországon, amely erősen kötődik az autóiparhoz elsősorban Győrben és Kecskeméten.


VGP