Napjaink változó és bonyolult üzleti környezetében a vállalatoknak egy olyan rugalmas és strukturált partnerre van szükségük, amely az ellátás optimalizálása érdekében folyamatosan képes megoldásokat biztosítani. A GEFCO elsősorban azt tartja fontosnak, hogy részt vállaljon ügyfelei növekedési stratégiájában. „A GEFCO arra törekszik, hogy ügyfelei speciális igényeit kielégítő ajánlatokat kínáljon, valamint, hogy az ügyfeleit a versenyképesség és a megbízhatóság integrálásán keresztül támogassa az ellátási láncban, és így végeredményként az ellátási lánc értéklánccá alakulhasson át” – mondta Emmanuel Arnaud, értékesítési és marketing alelnök.


Az ellátási lánc értéklánccá alakítása


A logisztikai szervezetek igényeinek agilitását, versenyképességét és innovációját szem előtt tartó teljes átalakulás eredményeként a GEFCO új logisztikai megoldásai az ellátási lánc minden szintjén hozzáadott értéket nyújtanak annak érdekében, hogy a GEFCO ügyfelei számára garantált legyen a hazai és nemzetközi szintű logisztikai folyamataik biztonsága és folytonossága.

Az új ajánlat a következőket tartalmazza:
-    3 szolgáltatási szint: LOGISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSOK, INTEGRÁLT LOGISZTIKA és STRATEGIC-XPERT
-    2 ágazatspecifikus szaktanácsadási szolgáltatás: IPARI MEGOLDÁSOK, GEO-GATEWAYS
-    Testre szabott szolgáltatási ajánlatok: ONE TIME SOLUTIONS


2 SZOLGÁLTATÁSI SZINT: LOGISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSOK, INTEGRÁLT LOGISZTIKA és STRATEGIC-XPERT

-    INTEGRÁLT LOGISZTIKA: A GEFCO DNS-E

Az INTEGRÁLT LOGISZTIKA a GEFCO DNS-ét és új ajánlatának lényegét képezi, hogy ellátási és door-to-door megoldásokat tudjon kínálni az ipari logisztika, a késztermékek, a járműipar és a alkatrészek disztribúciója terén. Ez az ajánlat a „Core Freights” szállítmányozási alapszolgáltatásokra támaszkodik (légi-, közúti, tengeri- és vasúti fuvarozás, valamint a kapcsolódó vámügyintézés). Ezt egészítik ki hozzáadott értékű megoldások, úgymint a raktározás, újrafelhasználható csomagolás kezelése, a vám-és adóügyintézés, amelyek egyedülálló szolgáltatásoknak számítanak a szállítmányozói és logisztikai piacon.
A teljes átláthatóság érdekében a fenti integrált megoldásokat egy úgynevezett control tower kezeli. Ez egy egyedi operatív szervezeti egység, amely kifejezetten a kínált szolgáltatások folyamatos optimalizálásával és fejlesztésével foglalkozik.
 Integrált hálózattal, világszerte 400 telephellyel, valamint a piacon egyedülállóan megbízható operációs rendszerrel és hozzáadott értékű megoldásokkal rendelkező GEFCO az ellátási lánc folyamatainak optimalizálását és menedzselését kínálja ügyfelei számára.
Az INTEGRÁLT LOGISZTIKA eredményeként a GEFCO átláthatóságot és hatékonyságot kínál ipari ügyfelei számára, ugyanakkor szerepet vállal a teljesítményük és a termelékenységük fejlesztésében is.

-    LOGISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSOK: KIVÁLÓ OPERÁCIÓ

A GEFCO a közúti fuvarozási formák teljes kínálatával áll rendelkezésre (nemzetközi és belföldi gyűjtőfuvarozás, LTL/FTL);légi (konszolidáció, közvetlen és expressz szállítások), tengeri (LCL/FCL) és vasúti szállítmányozást biztosít.
Operatív szakértelmének és a nyomonkövethetőségre szolgáló eszközeinek köszönhetően a GEFCO szabvány flow managementet, , az áruk védelmét és határidő betartását biztosítja.
A GEFCO logisztikai szolgáltatásainak megbízhatósága elengedhetetlenül fontos a Csoport alaptevékenységének számító door-to-door szolgáltatások hitelességének kialakításához.

-    STRATEGIX-XPERT: A TELJESÍTMÉNY BIZTOSÍTÁSA ÉS AZ ELLÁTÁSI LÁNC ÁTALAKÍTÁSÁNAK MEGVALÓSÍTÁSA

A flow management optimalizálása, a piaci jelenlét maximalizálása és a termelékenység biztosítása: e stratégiai célok elérése érdekében a GEFCO portfóliójában szerepel az LLP (Lead Logistics Provider) és a 4PL (Fourth Party Logistics). A GEFCO szakértői csapata napi szinten igyekszik biztosítani a méretgazdaságosság fenntarthatóságát az ipari ügyfelek számára, ugyanakkor szoros felügyelet alatt tartják működésüket az ellátási láncban.
Vezető logisztikai szolgáltatóként a GEFCO kezeli és teljes irányítása alá veszi az ellátási láncot azon ügyfelek számára, akik minden energiájukat az alaptevékenységüknek kívánják szentelni.
A 4PL szolgáltatáson keresztül a GEFCO olyan technikai megoldásokat nyújt, amelyekkel az üzleti folyamatok legfontosabb alkotóelemeit képes optimalizálni: tervezés, beszerzés, fizikai folyamatok, számlázás és ügyfélszolgálat. A vám- és adóügyi szakértői csoport testre szabott megoldásokat kínál a vám- és adóügyintézés optimalizálására, a versenyképesség és a biztonsági szempontok érvényesítéséhez.


3 ÁGAZATSPECIFIKUS SZAKTANÁCSADÁSI SZOLGÁLTATÁS: IPARI MEGOLDÁSOK, GEO-GATEWAYS

-    IPARI MEGOLDÁSOK: ÁGAZATSPECIFIKUS MEGKÖZELÍTÉS

Az ügyfelei nemzetközi terjeszkedése és a technikai, illetve kereskedelmi sajátosságaik hatékonyabb kezelése érdekében a GEFCO ágazat-specifikus szolgáltatásokat is kínál. A GEFCO ezért különböző iparágakra szabott, nemzetközi ellátási lánc megoldásokat alkalmaz olyan ágazatokban, mint a gépjárműipar, motorkerékpár-szállítás, elektronika, légi közlekedés, az ipari logisztika, csúcstechnológiai iparágak és a fogyasztási cikkek / FMCG (napi fogyasztási cikkek).
A GEFCO specifikus ajánlata egy szilárd szervezetre épül, melyet az adott ágazatok sajátosságait alaposan ismerő csapat támogat, amely szakértelme az ellátási folyamatok támogatásától és a központosított irányítástól kezdve a teljesítmény mérésén és a folyamatok állandó fejlesztésén át minden területet lefed.
 .
-    GEO-GATEWAY: A VILÁG KARNYÚJTÁSNYIRA KERÜL, ÉS A BIZTONSÁG IS GARANTÁLT

Ahhoz, hogy egy szolgáltatás lefedje az ügyfél földrajzi jellegű problémáit is, a GEFCO kifejlesztette a GEO-GATEWAY megoldást, amelyet az ügyfelek a prioritást élvező piacokon történő jelenlétük során vehetnek igénybe egyedi, testre szabott megoldásként.
A GEO-GATEWAY multimodális megoldásokat kínál olyan stratégiai régiókat érintő szállítások során, mint például Oroszország, a FÁK (Független Államok Közössége) tagállamai és a balti államok (Gateway 1520), Kelet-Ázsia, illetve Észak-Afrika (Maghreb Gateway).
A GEFCO az egyes kontinensek sajátosságai terén szerzett tapasztalataira támaszkodva (nyelvi, földrajzi, illetve gazdasági ismeretek) biztosít optimális jelenlétet az ügyfelei számára.

TESTRE SZABOTT SZOLGÁLTATÁSI AJÁNLAT: ONE TIME SOLUTIONS

-    ONE TIME SOLUTIONS: KIVÉTELES IGÉNYEKHEZ IGAZÍTOTT, EGYEDI MEGOLDÁSOK

A ONE TIME SOLUTIONS olyan egyedi megoldásokat tartalmaz, amelyek az ügyfelek sajátos és azonnali igényeit fedik le: expressz szállítások, ipari projektek és rendezvények logisztikai támogatása.
Projektmenedzsmentben szerzett szakértelmére támaszkodva a GEFCO az igényeknek megfelelően biztosít célzott operatív és emberi erőforrásokat, ha egy üzem vagy gyártórészleg áthelyezésére, túlméretes szállítmányok biztosítására vagy a világon bárhol rendezvények támogatására kerül sor.
Az új szolgáltatási ajánlatnak köszönhetően a GEFCO – mint vezető logisztikai integrátor – maximális támogatást nyújt ügyfelei számára a versenyképesség és a megbízhatóság terén az ellátási lánc minden szintjén.

 

GEFCO